«Βομβαρδισμένα» τοπία ήταν αρκετές περιοχές της Αττικής μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, τον τραυματισμό 10 αστυνομικών προκάλεσαν οι Ρομά στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Μενίδι.

Οι Ρομά συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην οδό Μόρνου, στην περιοχή Αύλιζα, άναψαν φωτιές και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τους 10 τραυματίες αστυνομικούς οι έξι χτυπήθηκαν από διάφορα αντικείμενα που τους πέταξαν οι Ρομά και οι τέσσερις από σκάγια όπλων.

lkmlklmk
klklklklk
_______
l___ll__l

 

Τραυματίστηκε ο διοικητής της ΟΠΚΕ 

Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από τον καταυλισμό, από τους οποίους τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο ο διοικητής της ομάδας ΟΠΚΕ Αθηνών. Ο αστυνόμος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, όπως μετέδωσε το Mega.

Η κατάσταση της υγείας του διοικητή της ΟΠΚΕ είναι κρίσιμη, καθώς τα σκάγια τον βρήκαν στο πρόσωπο. Οι αστυνομικοί χαρακτήρισαν το περιστατικό ως απόπειρα δολοφονίας, καθώς η επίθεση ήταν ευθεία βολή με καραμπίνα από κοντινή απόσταση.

Από τους ίδιους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας ακόμα αστυνομικός της ίδιας ομάδας. Οι δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα κατευθείαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Νωρίτερα, Ρομά είχαν κλείσει την Περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ για αρκετές ώρες κλειστή έμεινε και η Λεωφόρος Φυλής από ομάδες Ρομά που έστησαν οδοφράγματα ανάβοντας φωτιές σε κάδους και λάστιχα.

Από νωρίς το απόγευμα στην περιοχή επικρατούσε αναστάτωση, καθώς ομάδες νεαρών Ρομά είχαν βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονταν για τον τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή φωτογραφιών, βίντεο: protothema.gr