Αναφορές για πυροβολισμούς Ρομά κατά αστυνομικών στα Άνω Λιόσια, την ώρα που σε βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πυροβολισμοί έγιναν από Ρομά προς αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στη λεωφόρο Διυλιστηρίων.

Την ίδια ώρα, στη περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου έχει ξεσπάσει μεγάλη φωτιά. Ένα ΙΧ έχει τυλιχθεί στις φλόγες στην συμβολή της οδού Βυζαντίου με την παλιά εθνική οδό, ενώ φωτιές έχουν ξεσπάσει και σε άλλα αυτοκίνητα, ενώ οι Ρομά δεν αφήνουν την πυροσβεστική να περάσει ώστε να τις σβήσει και πετούν πέτρες κατά αστυνομικών.

Επεισόδια και στον Κορυδαλλό

Νέα ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο Σχιστό Κορυδαλλού από ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Οι νεαροί Ρομά συγκεντρώθηκαν στο Σχιστό Κορυδαλλού και έχουν βάλει φωτιές σε κάδους και σε λάστιχα και η κατάσταση είναι τεταμένη. Τα επεισόδια διαδραματίζονται στην οδό Δερβενακίων.

Οι συγκεντρωμένοι πετούν και αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις και στο σημείο βρίσκεται και η Πυροσβεστική.

Σε εξέλιξη η αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική

Στο μεταξύ σε 7 συλλήψεις και 4 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής κατά την εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της ΓΑΔΑ στην Δυτική Αττική, που πραγματοποιείται από το πρωί σε Ζεφύρι, Μενίδι, ‘Ανω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου, με αφορμή τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες Τετάρτη και κατά την διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ’ οίκον έρευνες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελείται από την ΓΑΔΑ, με την συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι και δύο οχημάτων ρίψης νερού, («Αίαντες»), ενώ σε επιφυλακή είναι και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.