Εν τη γενέσει της, με επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά σε όλη τη χώρα, προσπαθεί να προλάβει η ΕΛΑΣ την εγκληματικότητα και να κατευνάσει την ένταση που έχει δημιουργηθεί από τον πυροβολισμό 16χρονου Ρομ από 36χρονο αστυνομικό. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, οι έρευνες σε Αχαΐα, Αγρίνιο και Σέρρες υπήρξαν αποδοτικές. 

Συγκεκριμένα στην Αχαΐα πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 27 οικίες και προσήχθησαν 24 άτομα.

Συνελήφθησαν 13 άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις και τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κλοπής, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, μη έκδοσης Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Κατασχέθηκαν 3,5 γραμμάρια κάνναβης και βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις ΚΟΚ.

Στο Αγρίνιο προσήχθησαν επτά άτομα και συνελήφθη ένα για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο. Επιπλέον, ελέγχθηκαν 25 οχήματα και βεβαιώθηκε μία παράβαση ΚΟΚ.

Στις Σέρρες συνελήφθησαν τρία άτομα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθειας, εξύβρισης, απειλής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παραβάσεις ΚΟΚ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 2 οχήματα.

Από την ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται ότι «οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών».