Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος της 17χρονης η οποία κατηγορείται ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 22χρονη φίλη της στο σπίτι της χθες στο Μαρούσι. Η 17χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία.

Η 17χρονη παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή ανηλίκων και θα οδηγηθεί εκ νέου αύριο στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να ζητήσει προθεσμία για την απολογία της.

Η 17χρονη και το θύμα φαίνεται να είχαν αναπτύξει στενή και έντονη σχέση το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο ο καβγάς που είχαν μέσα στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου, ενώ απουσίαζαν οι γονείς της 17χρονης, σε συνάρτηση με τα ψυχολογικά προβλήματα που φέρεται να αντιμετωπίζει, είχαν ως συνέπεια να σημειωθεί το στυγερό έγκλημα, με το θύμα να δέχεται απανωτά χτυπήματα με το μαχαίρι στον λαιμό.

Σύμφωνα με το Mega, το έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα της 17χρονης επέστρεψε στο σπίτι και είδε το παιδί της γεμάτο αίματα, ύστερα αντίκρισε τη σορό της 22χρονης και σε κατάσταση σοκ ειδοποίησε την Αστυνομία και τον σύζυγό της.

Η 17χρονη μαθήτρια φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και λαμβάνει βαριά αγωγή, όμως τον τελευταίο καιρό δεν έπαιρνε τα φάρμακά της. Μετά τη σύλληψή της οδηγήθηκε στον 8ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, χωρίς να είναι, όπως μεταφέρεται, σε κατάσταση να καταθέσει.

«Θόλωσα και τη σκότωσα όταν ζήτησε να μην ξαναβρεθούμε…», φέρεται να είναι η μοναδική φράση που κατάφερε να ψελλίσει η 17χρονη στους αστυνομικούς.

Με ψυχολογικά προβλήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό περιβάλλον της 22χρονης, τα δύο κορίτσια δεν γνωρίζονταν αρκετό καιρό, αλλά ήταν αγαπημένες φίλες. Η 22χρονη, μάλιστα, πολύ συχνά επισκεπτόταν στο σπίτι της τη 17χρονη, ώστε να της κάνει παρέα, γιατί θεωρούσε ότι έτσι θα μπορέσει να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τα ψυχολογικά της προβλήματα.

Η οικογένεια της 17χρονης μαθήτριας είναι συγκλονισμένη και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους γονείς της 22χρονης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε από το ίδιο τους το παιδί.

«Ως οικογένεια είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι για την απώλεια της υπέροχης και αξιαγάπητης φίλης της κόρης μας. Η κόρη μας είναι ένα παιδί με έντονα ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία δυστυχώς, παρά την ιατρική βοήθεια που της παρείχαμε από την αρχή της εφηβικής της ηλικίας σε αναρίθμητους παιδοψυχιάτρους-ψυχολόγους, δεν κατέστη δυνατό να θεραπευθεί. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το έγκλημα που τέλεσε, με σκοπό να μη βλάψει κανέναν άλλον», δήλωσαν οι γονείς της 17χρονης.