Καμία απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο δεν υπάρχει για τον πατέρα της Εύας Καϊλή, τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειάς της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 Ο γνωστός ποινικολόγος, μιλώντας στο MEGA, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως δεν υπάρχει ζήτημα με τους χρηματικούς λογαριασμούς του πατέρα και της αδερφής της Καϊλή, σημειώνοντας ότι λόγω του απορρήτου δεν έχουν γίνει γνωστές και στους ίδιους πληροφορίες σχετικά με τα υπέρογκα ποσά που βρέθηκαν στην οικία της.

 Αρχικά ο δικηγόρος τόνισε σχετικά με τον πατέρα και την αδελφή της πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας. Του πατέρα και της αδελφής. Το λέω κατηγορηματικά. Μπαίνει μόνο ο μισθός τους στους λογαριασμούς τους. Και θα κάνουμε αίτηση να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί τους που μπαίνουν οι μισθοί».

 Ο γνωστός ποινικολόγος ξεκαθάρισε, μάλιστα, για τον πατέρα της ευρωβουλευτή πως δεν ισχύει ότι έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

 «Κάθεται εκουσίως, όπως θα έκανε κάθε πατέρας όταν έχει πρόβλημα η κόρη του», είπε χαρακτηριστικά.

 Όσον αφορά τα 600.000 που βρέθηκαν, ο δικηγόρος σχολίασε ότι «δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν υπάρχουν κι αν βρέθηκαν σε βαλίτσα ή κάπου αλλού. Μίλησα και με τους δύο συναδέλφους (της οικογένειας Καϊλή). Στις Βρυξέλλες η προδικασία είναι απόρρητη κι εκεί το απόρρητο τηρείται».

 Δημητρακόπουλος: «Δεν έκρυβε χρήματα σε κούνια, είναι ιδεολόγος πολιτικός»

Ακόμη, ο κ. Δημητρακόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά πως υπήρχε κούνια του 2 ετών παιδιού της στην οποία έκρυβε χρήματα η Καϊλή.

 «Είναι αναληθές αυτό με την κούνια. Δεν βρέθηκαν χρήματα σε κούνια, γιατί δεν υπάρχει κούνια. Αυτό είναι το βέβαιο. Και όπως είπα, το απόρρητο τηρείται. Δεν ξέρω αν βρέθηκαν χρήματα και κατασχέθηκαν. Η Εισαγγελία των Βρυξελλών, εξάλλου, δεν έχει ανακοινώσει κάτι», σχολίασε.

 Ο κ. Δημητρακόπουλος συνεργάζεται για χρόνια με την οικογένεια Καϊλή και όπως είπε, απ' όσο τη γνωρίζει, δεν πιστεύει πως εμπλέκεται σε τέτοια υπόθεση.

 «Η μόνη της επικοινωνία είναι με τους δικηγόρους της. Γνωρίζοντας την προσωπικότητά της όλα αυτά τα χρόνια, όποτε κάναμε κουβέντα για επιχειρήσεις, δεν έδειχνε ποτέ κανένα ενδιαφέρον. Είναι ιδεολόγος πολιτικός».

 Τέλος, ο δικηγόρος αναφέρθηκε στο παιδί της Καϊλή, τονίζοντας πως «μένει στο σπίτι φιλικού προσώπου. Ο πατέρας της έχει πρόβλημα υγείας και αδυνατεί να φροντίσει το παιδί.