Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διέψευσε σήμερα τα σενάρια που ανέφεραν πως η ευρωβουλευτής είχε κρυμμένα χρήματα κάτω από την κούνια της κόρης της στο σπίτι στις Βρυξέλλες και τα οποία εντόπισαν και κατάσχεσαν οι βελγικές αρχές.

 Ο κ. Δημητρακόπουλος, προσερχόμενος σήμερα στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ρωτήθηκε για την υπόθεση της Εύας Καϊλή. Ανέφερε ότι «αύριο είναι η πιο σοβαρή ημέρα για την κυρία Εύα Καϊλή, διότι θα εμφανιστεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών στις Βρυξέλλες και θα κριθεί το μείζον θέμα, αν θα αφεθεί ελεύθερη ή θα κρατηθεί προσωρινά».

 Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορεί να πει τίποτα επί της ουσίας, γιατί το απόρρητο της προδικασίας τηρείται απαρέγκλιτα στις Βρυξέλλες και έχει συμφωνήσει με τους συναδέλφους του, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, να μην κάνει καμία δήλωση που να αφορά την ουσία της υπόθεσης, διότι αυτά όλα διαδίδονται αστραπιαία και στις Βρυξέλλες και θα δημιουργήσει πρόβλημα στο έργο τους. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι το μόνο που μπορεί να πει γιατί έχει εντολή είναι ότι «δεν υπάρχει κούνια που κάτω από αυτή βρέθηκαν χρήματα. Αυτό μπορώ να πω και περιορίζομαι. Τίποτα άλλο, δεν έχω τη δυνατότητα».

 Χθες το απόγευμα, πάλι, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στo Mega, είχε διαψεύσει την πληροφορία αυτή. «Να πω κάτι που στενοχώρησε την αδελφή, για την είδηση ότι δήθεν τα χρήματα στην κατοικία της κυρίας Καϊλή βρέθηκαν κάτω από την κούνια του παιδιού της. Αυτό είναι ανακριβές, διότι δεν υπάρχει κούνια. Το παιδάκι δεν το έχουν στην κούνια, το έχουν σε μια άλλη κατασκευή που είναι επιδαπέδια».