Ο Κώστας Φραγκούλης από τις 5 Δεκεμβρίου, όταν χτυπήθηκε από σφαίρα αστυνομικού στη διάρκεια καταδίωξης, έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Το τραύμα, ωστόσο, από τη σφαίρα που τον χτύπησε στο κεφάλι δεν άφηνε πολλά περιθώρια για ελπίδες. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη, έφυγε από τη ζωή στις 10.10 το πρωί της Τρίτης.

Παρά τις εκκλήσεις που έκανε η οικογένεια του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, σε όλη την Ελλάδα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Πάτρα, Λέσβο, σημειώθηκαν επεισόδια. Στην Αθήνα τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 7.50 το βράδυ της Τρίτης όταν μία ομάδα αποκόπηκε από την πορεία, κατεβαίνοντας την οδό Πανεπιστημίου στη συμβολή με την οδό Σανταρόζα, και άρχισε να πετά πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην Πλατεία Ομονοίας, όπου μπήκαν οι κουκουλοφόροι στον σταθμό του μετρό και έσπασαν τα ακυρωτικά μηχανήματα. Έγιναν 26 προσαγωγές στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεντρώσεις ήταν δύο. Η μία από το ΠΑΜΕ και η άλλη από συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς, μέσα στις οποίες παρεισέφρησαν και οι ομάδες των κουκουλοφόρων που προκάλεσαν τα επεισόδια.