Θλίψη και οργή επικρατούν για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, που είχε δεχθεί πυροβολισμό από αστυνομικό στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος ανήλικος δέχτηκε στις 5 Δεκεμβρίου σφαίρα από αστυνομικό με αποτέλεσμα να «αφήσει την τελευταία του πνοή» λίγες μέρες μετά, στις 13 Δεκεμβρίου.

Η Ροδή Καβούνη, προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου του οικισμού «Αγία Σοφία», η οποία γνώριζε τον 16χρονό, θρηνεί για τον θάνατο του μαθητή της, ενώ κάνει λόγο για εγκατάλειψη των Ρομά από την πολιτεία.

Γνώρισε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη ως νήπιο στην τάξη της το 2011. Σήμερα θρηνεί μαζί με την κοινότητα της Αγίας Σοφίας για τον θάνατο του μαθητή της.

Σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι η κοινότητα της Αγίας Σοφίας είναι παραμελημένη, ενώ ανέφερε ότι η Πολιτεία φέρει διαχρονικά τεράστια ευθύνη για την εγκατάλειψη των τσιγγάνων.

«Ο Κώστας ήταν μαθητής μας και αυτή τη στιγμή κοιτούσα τις παλιές φωτογραφίες στον υπολογιστή και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η δασκάλα.

Την Πέμπτη το τελευταίο «αντίο»

Σημειώνεται πως την Πέμπτη θα τελεστεί στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που κατέληξε το πρωί της Τρίτης, μετά τον πυροβολισμό του στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η κηδεία θα γίνει στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα κοιμητήρια στις 10:00.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την είδηση του θανάτου του 16χρονου, ένα κύμα οργής έχει σκεπάσει την χώρα, με διαδηλώσεις και πορείες διαμαρτυρίας να οργανώνονται σε όλη την χώρα για διεκδίκηση δικαιοσύνης.

Πηγή βίντεο: Thestival.gr