«Ειλημμένη» είναι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η απόφαση των δύο εισαγγελέων οι οποίες ερευνούν τις καταγγελίες για κακοποιήσεις και ξυλοδαρμούς στην Κιβωτό του Κόσμου.

Όπως τονίζεται, τα όσα έχουν ακούσει από τις αρκετές μαρτυρίες οι δύο εισαγγελείς είναι αρκετά για να κληθεί να δώσει εξηγήσεις, μεταξύ άλλων, και ο πατέρας Αντώνιος. Μάλιστα, οι κατηγορίες αναμένεται να είναι βαριές, αφού αφορούν ασέλγειες εις βάρος ανηλίκων και κατά πώς φαίνεται η απόφαση αυτή λαμβάνεται μετά και την κατάθεση ενός 15χρονου, του οποίου η μαρτυρία ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με αυτήν του 19χρονου, ο οποίος ήταν εκείνος που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου».

Ο έτερος νεαρός, λοιπόν, ισχυρίζεται πως αντιμετώπισε παρόμοιες συμπεριφορές, όταν ήταν σε ηλικία 13 ετών. Δικαστικές πηγές, πάντως, μιλούν για ακόμα ένα «σκαλοπάτι» μέχρι την άσκηση ποινικών διώξεων. Όπως αναφέρουν, πριν απαγγελθούν κατηγορίες στον πατέρα Αντώνιο, θα κληθεί από τις δικαστικές Αρχές προκειμένου να δώσει εξηγήσεις επί των μαρτυριών ως ύποπτος για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή. Εκεί, αν προκύψουν καθαρές απαντήσεις και πειστικές εξηγήσεις, σαφώς και ο ιερέας θα απαλλαχθεί από το… μαύρο σύννεφο των καταγγελιών και συνεπώς από οποιαδήποτε τέτοιου είδους ποινική συνέπεια. Βεβαίως, να σημειώσουμε πως για την εξέταση αυτή ο ιερέας έχει δικαίωμα να λάβει τη δικογραφία, να τη μελετήσει και να λάβει προθεσμία μέχρι την κατάθεσή του.

Ο νεαρός, του οποίου η κατάθεση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα κάτω από άκρα μυστικότητα και σε προστατευμένο περιβάλλον, μίλησε σε ειδικούς επιστήμονες, στους οποίους περιέγραψε σκηνές που παραπέμπουν σε κάποιου είδους σεξουαλική κακοποίηση. Το παιδί αυτό ζούσε στη δομή της Κιβωτού στον Βόλο. Να σημειωθεί πως από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν εξετάσει οι δύο εισαγγελείς υπάρχουν πληροφορίες πως προκύπτουν αξιόποινες πράξεις για ακόμα τέσσερα άτομα, τα οποία αναμένεται να ακολουθήσουν κι αυτά τον δρόμο της ανωμοτί κατάθεσης, όπως ο πατήρ Αντώνιος.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 14/12