Εντός των επόμενων ωρών, παιδοψυχίατρος θα δει την 14χρονη, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης πέντε συμμαθητών της μέσα στο σχολείο στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι ανήλικοι αποπειράθηκαν να τη βιάσουν.

Την ίδια στιγμή, οι δύο από τους πέντε ανηλίκους από την Κόρινθο προφυλακίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους που είναι συγκεκριμένα η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος (ο κάθε ένας ανήλικος σε διαφορετικό σχολείο) και παρακολούθηση από κοινωνική υπηρεσία.

Η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας έχει σοκάρει την σχολική και την τοπική κοινωνία, καθώς το περιστατικό έγινε εν ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Όπως τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Ανδρέας Βαγγόπουλος, μιλώντας στο newsit.gr, «η ανήλικη ήταν χειρότερα χθες από την πρώτη μέρα, γιατί είναι και η φάση της συνειδητοποίησης του τι έχει συμβεί και της βιαιότητας του περιστατικού και ιδιαίτερα στον χώρο που έγινε από τους συμμαθητές».

Μάλιστα, όπως λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να δει και παιδοψυχίατρο.

«Κατέθεσε παρουσία παιδοψυχολόγου για να την ετοιμάσει ψυχολογικά, αλλά και να αποφανθεί για την ανακριτική της ικανότητα, κάτι το οποίο το προβλέπει ο νόμος. Στη συνέχεια, θα δει παιδοψυχίατρο στο νοσοκομείο, δημοσίου φορέα μέσα τις επόμενες μέρες», επισήμανε.

*Πηγή: newsit.gr