Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη το μακελειό που έλαβε χώρα στη Νέα Σμύρνη, μπροστά στα μάτια δεκάδων πολιτών, και είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο δύο θυμάτων αλλά και τον σοβαρό τραυματισμό μίας 35χρονης γυναίκας.

Το όλο περιστατικό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Το ένα θύμα σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ το δεύτερο υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα μετά.

Μέσα σε δευτερόλεπτα

Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα και ενώ η περιοχή της Νέας Σμύρνης ήταν γεμάτη κόσμο. Το βράδυ της Κυριακής (18.12.2022) ο δράστης, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες κρυβόταν σε θάμνους κοντά στο μαγαζί, μπήκε στην καφετέρια και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον «στόχο» του. Από τους πυροβολισμούς νεκρός έπεσε και ένας 44χρονος που βρίσκονταν στο ίδιο τραπέζι με τον «στόχο», ενώ τραυματίστηκε και η σερβιτόρα.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιστότοπος του newsit.g, «στόχος» ήταν ο 41χρονος, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι με 5 σφαίρες. Πρόκειται για γνώριμο των Αρχών, καθώς είχε καταδικαστεί για λαθροδιακίνηση, ναρκωτικά και ληστείες. Ο 41χρονος ήταν εκτός φυλακών με περιοριστικούς όρους, ενώ οι Αρχές δεν βρήκαν πάνω του όπλο.
Το δεύτερο θύμα ήταν ένας 44χρονος άνδρας, επίσης αλβανικής καταγωγής, ο οποίος καθόταν μαζί με τον «στόχο» του δράστη. Ο 44χρονος δεν ήταν γνωστός στις Αρχές και όπως φαίνεται πρόκειται για «παράπλευρη απώλεια». Το δεύτερο θύμα έφερε τραύματα σε θώρακα και στομάχι, στα οποία και υπέκυψε λίγη ώρα μετά την επίθεση.
Μια αδέσποτη σφαίρα, στο αριστερό πόδι, δέχτηκε και μια 35χρονη γυναίκα, η οποία καθόταν με την αδελφή της στο δίπλα τραπέζι.

Υπήρχε και συνεργός

Ο δράστης χρειάστηκε δευτερόλεπτα για την εκτέλεση του σχεδίου, ενώ οι κινήσεις του δείχνουν επαγγελματία του είδους. Στο σημείο βρέθηκαν 7 κάλυκες, ενώ – σύμφωνα με τα στοιχεία – είχε και συνεργό, ο οποίος τον περίμενε λίγο πιο κάτω από την καφετέρια και τον βοήθησε να διαφύγει μετά τους πυροβολισμούς.