Σχεδόν 17 χρόνια έχουν περάσει από την εξαφάνιση του μικρού Άλεξ Μεσχισβίλι, ο οποίος υπέστη σκληρό μπούλινγκ στην περιοχή της Βέροιας από συνομήλικους και μεγαλύτερους συμμαθητές του.

Τα ίχνη του παιδιού εξαφανίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2006 και αναμφίβολα όλα δείχνουν πως μιλάμε για ένα στυγερό έγκλημα που έκοψε το νήμα της ζωής ενός πολλά υποσχόμενου παιδιού, που ήρθε στη χώρα μας με την οικογένειά του για να ζήσει μια καλύτερη ζωή.

Μυστήριο

Η Αγγελική Νικολούλη, όμως, είναι εκείνη που έσκυψε περισσότερο απ’ όλους πάνω από αυτό το μυστήριο και έκανε σκοπό της ζωής της να ρίξει φως και σε αυτή την υπόθεση. Η ερευνήτρια-δημοσιογράφος κατάφερε να βρει και πάλι σφυγμό σε αυτή την «παγωμένη» έρευνα και, όπως φαίνεται, την περασμένη Παρασκευή, στην εκπομπή της «Φως στο Τούνελ» στο Mega, προέκυψαν στοιχεία που ισχυροποιούν τις πρότερες εκτιμήσεις της: η σορός του μικρού Άλεξ βρίσκεται θαμμένη ή ακόμη και τσιμεντωμένη σε ιδιωτικό χώρο στην περιοχή της Μπαρμπούτας Βέροιας.

Μαρτυρίες

Όλα τα τελευταία στοιχεία και μαρτυρίες βρέθηκαν από την κατοχή των ανθρώπων της εκπομπής στον δικηγόρο της οικογένειας Μανώλη Αναστασάκη. Αντίστοιχες ήταν και οι πληροφορίες των Αρχών, οι οποίες μειώνουν σημαντικά το πεδίο στο οποίο πρέπει τώρα να επικεντρωθούν οι έρευνες.

Για τις νέες έρευνες

Τονίστηκε δε πως ο εν λόγω νομικός βρίσκεται σε επαφή με τον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να υποστηριχτεί η χάραξη αυτής της νέας οδού των ερευνών. Εντύπωση, μάλιστα, προκάλεσε και η φράση της Αγγελικής Νικολούλη «εάν σας χτυπήσει την πόρτα η Αστυνομία, με εντολή εισαγγελέα, ανοίξτε, γιατί εν αγνοία σας έχει διαπραχθεί ένα έγκλημα στην αυλή σας», αφήνοντας να εννοηθεί τον τρόπο με τον οποίο εξαφανίστηκε το πτώμα του παιδιού.

Δεν είναι δεδομένο

Προς επίρρωση, πάντως, των λεγομένων της, έρχεται ο καθηγητής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Γρηγόρης Τσόκας, ο οποίος θα συμβάλει στις έρευνες με τεχνογνωσία που θα εξαφανίσει κάθε εμπόδιο που θέτουν πολλά κιλά χώμα ή τσιμέντου πάνω από το πτώμα του παιδιού. Είναι σαφές πως το ακριβές σημείο ταφής του μικρού Άλεξ δεν είναι εκατό τοις εκατό δεδομένο, γι’ αυτό ενδεχομένως να χρειαστούν τα προηγμένα μέσα του πανεπιστημίου.

Η κραυγή της Νατέλα

Ψύχραιμη και πάντα αξιοπρεπής, η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού, Νατέλα Ιτσουαΐτζε, συνομίλησε με την Αγγελική Νικολούλη, δηλώνοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη της για την επιμονή της να βρεθεί ο Άλεξ. Σαφώς και η ίδια δεν ήταν ποτέ σε θέση να εγκαταλείψει την υπόθεση, καθώς αναζητεί τη λυτρωτική αλήθεια.

Τον επίλογο σε αυτό το ανεπανάληπτο δράμα. «Μου κάνει εντύπωση που με τόση επιμονή ύστερα από τόσα χρόνια το συνεχίζετε. Μερικές φορές πραγματικά περνούν δεκαετίες ώσπου να μάθει κάποιος κάτι, αλλά είναι σημαντικό να το μάθουμε… Φτάσαμε σε μια εποχή που γίνονται πολύ άσχημα πράγματα… Θέλουμε να λύσουμε αυτόν τον άσχημο γρίφο. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε, εγώ δεν μπορώ να το αφήσω», είπε η χαροκαμένη μάνα και συνέχισε: «Εδώ μιλάμε για τη μοίρα ενός αγοριού που δυστυχώς δεν εξελίχθηκε καλά. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια και πολλή προσπάθεια για να βγει κάτι. Εγώ είμαι έτοιμη για ό,τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παρακάτω. Δεν με χαροποιεί αυτό, αλλά αν φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα, αυτό θα είναι λύτρωση για πολλούς… Κάποιες πράξεις περιμένουμε να γίνουν από την Αστυνομία και θα μας βοηθήσουν να εξετάσουμε αυτήν την πληροφορία», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time.