Σε δηλώσεις που προκαλούν προχώρησε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στο εφετείο όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού φώναζε ότι είναι φασιστάς και ναζί, ζητώντας την εξαίρεση της εισαγγελέως επειδή, όπως ανέφερε, «πολιτικοποίησε την ποινική δίκη».

«Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή (...). Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η ΠτΔ που είπε ότι "η δημοκρατία ενίκησε". Έχουμε στη συνέχεια βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες "δεν είναι αθώοι", ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απέξω», ανέφερε αρχικά, ζητώντας την εξαίρεση της εισαγγελέως της έδρας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Golden Dawn Watch.

«Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα. Οι δικηγόροι που μιλάνε για τη δίκη στην τηλεόραση για να μονολογούν. Όταν κάνει δηλώσεις η ΠτΔ "η δημοκρατία ενίκησε", τι νόημα έχει το Εφετείο. Έχουμε στείλει διάφορες αιτήσεις και κανείς δεν απήντησε, ούτε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας ούτε η κ. Σακελλαροπούλου», είπε στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.


«Ζητάμε την εξαίρεση της κ. εισαγγελέως γιατί η κ. εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δεν θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινική δίκη η κ. εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό», πρόσθεσε.

Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε εάν ζητάει εξαίρεση από όλη τη δίκη, απάντησε «ναι, κι έχουμε παράπονο γιατί δεν μας προστατέψατε». Ακολούθως επιτέθηκε κατά της Μάγδας Φύσσα λέγοντας ότι «τον είπε "δολοφόνο" κι εσείς δεν τη διορθώσατε. Αυτή είναι η κ. Φύσσα (σ.σ.: σε αυτό το σημείο ο Πλεύρης προσκόμισε φωτογραφία στο δικαστήριο) και δεν είναι αναρχική, είναι μια κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι (σ.σ.: σε αυτό το σημείο έδειξε σηκωμένη γροθιά) και δεν μου επιτρέψατε να κάνω ερώτηση για το Μελιγαλά».

«Και εδώ η κ. Φύσσα απευθύνθηκε και στους αστυνομικούς λέγοντας "πιάστε τους φασίστες". Δεν παρεμβήκατε. Θέλουμε να σταματήσουμε εδώ για να αποφανθείτε για την κ. εισαγγελέα», ανέφερε ακόμη, σύμφωνα με το Golden Dawn Watch.