Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου έζησε τη στιγμή που παρακολούθησε από τις κάμερες να το... κλέβουν, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του MEGA. 

Όσο εκείνος καθόταν αμέριμνος στο σαλόνι του σπιτιού του, ξαφνικά είδε από τις κάμερες να σπάνε την αεροτομή του οχήματός του… δεν πρόλαβε να βγει ούτε στο μπαλκόνι του.

«Έχω κάμερες στο σπίτι εξωτερικά στον χώρο του μπαλκονιού. Το αυτοκίνητό μου το παρκάρω απ’ έξω. 0:51. Σοκαρίστηκα τόσο πολύ γιατί μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα ακούω "μπαπ-μπουπ" το αυτοκίνητο, να βαράνε συναγερμοί, τους βλέπω από τις κάμερες. Φαντάσου ότι ο καναπές μου από το μπαλκόνι μου, το σημείο που καθόμουν ήτανε δύο βήματα για να βγω» περιγράφει το θύμα.

Στο αποκλειστικό βίντεο-ντοκουμέντο φαίνονται δύο μέλη σπείρας που δρουν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και του Φαλήρου κλέβοντας ΙΧ. Τους βλέπουμε να «χτυπούν» στις 2:26 τα ξημερώματα ακόμα ένα αυτοκίνητο μάρκας Smart.

«Ήταν δύο. Προφανώς ο ένας είχε έρθει με το μηχανάκι του, το είχε αφήσει σε κάποια πυλωτή εδώ πιο πίσω. Ήρθαν με το αυτοκίνητο, παρκάρανε μέσα στο στενό. Ήρθε πρώτα ο ένας, την κούνησε, είδε ότι δεν μπορεί. Φώναξε τον άλλον, την ξηλώσανε, την πήρανε, την βάλανε μέσα στο αυτοκίνητο» αναφέρει.

Η δράση τους

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι δύο νεαροί κοντοστάθηκαν πίσω από το λευκό όχημα. Ο ένας κατευθύνθηκε και στο μπροστινό κόκκινο αυτοκίνητο. Έρχεται και ο δεύτερος. Ελέγχουν τριγύρω, αψηφούν τις κάμερες ασφαλείας και επιστρέφουν στο πίσω όχημα που κρίνουν ως πιο εύκολο στόχο.

Πάνε στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου. Ο ένας αριστερά και ο άλλος από δεξιά. Με μία, δύο, τρεις, τέσσερις προσπάθειες… ξηλώνουν την αεροτομή και το βάζουν στα πόδια.

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου τρέχει πανικόβλητος έξω στο μπαλκόνι, όσο ο συναγερμός του αυτοκινήτου του χτυπάει.

«Έχει από τους καλύτερους συναγερμούς πάνω, δηλαδή και να κλαπεί δουλεύει με δορυφόρους, μπορείς να το εντοπίσεις. Εάν στο πάρουν και το οδηγήσουν μπορώ να το κλειδώσω κατευθείαν από το κινητό και να σταματήσει εκεί που βρίσκεται», σημειώνει το θύμα.

Κατέβηκε όπως όπως για να προλάβει τους δράστες με τη μηχανή του. Την ίδια ώρα ειδοποίησε την Αστυνομία και σε συνεργασία με τις Αρχές πρόλαβαν τον έναν από τους δύο, ο οποίος συνελήφθη και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.