Από ώρα σε ώρα αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή.

O Παναγιώτης Περράκης, πρόεδρος του συμβουλίου δικηγορικών συλλόγων Ευρώπης, μίλησε στο Live News σχετικά με την υπόθεση της ευρωβουλευτή.

O πρόεδρος του συμβουλίου δικηγορικών συλλόγων Ευρώπης εκτίμησε σχετικά με την υπόθεση της πρώην αντιπροέδρου της Ευρωβουλής και της απόφασης που εκκρεμεί για την προφυλάκισή της ή μη: «Δεν νομίζω να υπάρξει καθυστέρηση στην απόφαση, νομίζω είναι λογικό να μελετάει τα στοιχεία ο δικαστής. Αφού ζητήθηκε από τους συνηγόρους της κ. Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι, σίγουρα θα υπάρχουν περιοριστικοί όροι. Πάντως, σίγουρα δεν είναι εύκολα τα πράγματα».

Στη συνέχεια ο κ. Περράκης πρόσθεσε σε ποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη στην Εύα Καϊλή και στην Ελλάδα: « Στην περίπτωση που προκύψουν αποδεικτικά στοιχεία, πραγματικά περιστατικά, καινούργια για τα οποία δεν έχει ασκηθεί κατηγορία στο Βέλγιο, κι αυτό είναι ακόμα προς διερεύνηση» και τόνισε ότι έχει σημασία για την Ευρώπη να αναλυθεί τι ισχύει στην άλλη πλευρά της παράνομης σχέσης.

Συγκεκριμένα εξήγησε: «Υπάρχει η πλευρά που παίρνει τα λεφτά, αλλά και η πλευρά που τα δίνει και αυτοί που μπορεί να είναι είτε πρόσωπα είτε κράτη πρέπει να έχουν τις ίδιες ή και αυστηρότερες συνέπειες».