Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα στο Βουκουρέστι έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

23 Δεκεμβρίου 2022. Ο χρόνος παγώνει. Η ώρα είναι 14.21. Στο βίντεο που έφεραν στη δημοσιότητα τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, φαίνεται το όχημα να συνεχίζει κανονικά την πορεία του, χωρίς να κόβει ταχύτητα. Φαίνεται πως ο Έλληνας οδηγός δεν είχε εκτιμήσει ότι δε χωράει κάτω από την πινακίδα.

Για λίγα δευτερόλεπτα επικρατεί απόλυτη σιωπή και μετά πανικός. Αυτοκίνητα σταματούν δεξιά και αριστερά του δρόμου και σπεύδουν να βοηθήσουν. Ο μεταλλικός δείκτης ύψους θέρισε το πάνω μέρος του λεωφορείου και διέλυσε το πούλμαν. Στην καμπίνα του, εγκλωβισμένοι και τραυματισμένοι επιβάτες εκλιπαρούν για βοήθεια.
Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα, ο οδηγός άλλαξε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην κολώνα, που έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής σε έναν 53χρονο Λαρισαίο, Νίκο Χλώψιο.

Ο οδηγός φαίνεται δεν λαμβάνει υπόψη τη σήμανση και πορεύεται προς τη διάβαση, κάτι που ενδεχομένως, εξηγεί το γεγονός ότι «μπερδεύτηκε», όπως είπε ο ίδιος, από τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, τα ερωτήματα πληθαίνουν σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα, ενώ αυτό που κυριαρχεί είναι το γιατί δεν υπήρχαν δύο οδηγοί στο μοιραίο λεωφορείο, αντί ενός, προκειμένου να ξεκουράζει ο ένας τον άλλον.

O ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου υποστήριξε πως ένα έκτακτο γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δύο οδηγοί. Παράλληλα σημείωσε πως, το λεωφορείο κινήθηκε από Βόλο έως Θεσσαλονίκη με έναν οδηγό και από εκεί έως το Βουκουρέστι με άλλον.

Τρεις ημέρες μετά, από τους εφτά τραυματίες, κάποιοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Βουκουρεστίου, εδώ κάποιοι άλλοι έχουν πάρει εξιτήριο.