Τα ακριβή αίτια του τροχαίου, με έναν νεκρό Έλληνα στο Βουκουρέστι, εξακολουθούν να ερευνούν οι Αρχές της Ρουμανίας.

Ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε τους Έλληνες στη Ρουμανία για την εκδρομή που είχαν κλείσει μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου ζητά συγγνώμη για τα όσα συνέβησαν.

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του στο Open, ακολούθησε την ένδειξη του GPS και γι’ αυτό τελευταία στιγμή άλλαξε και λωρίδα, για να ακολουθήσει τον δρόμο για το τούνελ.

Δεν προέβλεψε πως θα γινόταν ό,τι έγινε, καθώς είχαν περάσει από πολλά τούνελ στο ταξίδι και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο πέρασαν όλα από μπροστά μου και είπα "από εδώ δεν θα βγει κανένας ζωντανός". Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο, αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα», έχει πει ο οδηγός στο Mega.

Σοκαριστικό βίντεο, πάντως, που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει το λεωφορείο να πέφτει πάνω στη μεταλλική μπάρα υψομέτρησης και να συνθλίβεται.


Όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για τα αίτια

Αρκετά στοιχεία έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για το δυστύχημα, αρκετά ερωτήματα όμως επίσης παραμένουν αναπάντητα, με την έρευνα των Αρχών να είναι σε εξέλιξη.

Κάτι που είχε γίνει από την αρχή γνωστό είναι πως ο οδηγός ήταν στο τιμόνι για πολλές ώρες, συνεχόμενα, κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται.

Αυτό σύμφωνα με ειδικούς έχει ως αποτέλεσμα να θολώνει η όραση του οδηγού και να επιβραδύνονται τα αντανακλαστικά του.

Ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου έχει υποστηρίξει πως υπήρχε και δεύτερος οδηγός, αλλά μία ώρα πριν από το ταξίδι δήλωσε κώλυμα.

Δεύτερο στοιχείο το οποίο εξετάζεται και που έχουν αναφέρει εμπειρογνώμονες είναι το ότι ενδεχομένως να υπάρχει κακοτεχνία στο σημείο του τροχαίου. Μάλιστα, εκεί ακριβώς έχουν σημειωθεί επτά τροχαία μέσα σε τέσσερις μήνες.

Ο παράγοντας του GPS φαίνεται πως έπαιξε κι αυτός σημαντικό ρόλο στο δυστύχημα, καθώς αυτό φαίνεται να ακολούθησε ο οδηγός και πήρε εκείνο τον δρόμο. Ωστόσο, είναι άγνωστο εάν είχε ρύθμιση για λεωφορεία ή την απλή για τα αυτοκίνητα και γι' αυτό τον πήγε από εκείνο το τούνελ.

Επίσης, ρόλο έπαιξε και το ότι άλλαξε λωρίδα τελευταία στιγμή. Όπως αναφέρεται, εάν ήταν στη λωρίδα που έπρεπε νωρίτερα, τότε μια συγκεκριμένη προειδοποιητική πινακίδα που θα περνούσε θα έδινε «σήμα» πως υπάρχει πρόβλημα με το όριο ύψους.

Υπενθυμίζεται πως επτά τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ανάμεσά τους και ένας 58χρονος που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η μια γυναίκα που ήταν σε σοβαρή κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση.