Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
florina_elas
Ελλάδα

Φλώρινα: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ - Συνελήφθησαν 14 άτομα - Όπλα, εκρηκτικά, πυρομαχικά μεταξύ των ευρημάτων

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, μετά από εικοσαήμερη έρευνα

Στη σύλληψη 14 ατόμων οδήγησε εκτεταμένη έρευνα της Αστυνομίας σε περιοχές της Φλώρινας, κατά την οποία εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, υποπολυβόλα πολεμικά τυφέκια, πιστόλια, κυνηγετικά όπλα, περίστροφα, χειροβομβίδες, 8.800 γραμμάρια πυρίτιδα και φυσίγγια.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, μετά από εικοσαήμερη έρευνα, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας.

Οι συλληφθέντες, ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας από 44 έως 77 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών, της νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς και περί Τελωνειακού Κώδικα, κατά περίπτωση.

Εις βάρος τους σχηματίστηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες.


Τα ευρήματα των Αρχών

Συγκεκριμένα, ύστερα από μεθοδευμένες αστυνομικές έρευνες και αξιοποίηση στοιχείων από τους ανωτέρω αστυνομικούς, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 13 έρευνες σε οικίες και σε 1 αποθήκη των προαναφερόμενων συλληφθέντων στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

2 υποπολυβόλα,
14 πολεμικά τυφέκια,
19 πιστόλια,
17 κυνηγετικά όπλα,
10 περίστροφα,
8 κιλά και 800 γραμμάρια πυρίτιδα,
8 χειροβομβίδες και 1 οπλοβομβίδα,
3.240 φυσίγγια,
11 κάλυκες φυσιγγίων,
8 βλήματα διαφόρων τύπων,
43 γεμιστήρες,
8 ξιφολόγχες,
16 κροτίδες,
1 taser,
διάφορα εξαρτήματα οπλισμού, ακαριαίο πυραγωγό σχοινίο, 2 σπρέι πιπεριού, 20 φυσίγγια κρότου, 179 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων και ένα παλαιό νόμισμα.

Για την υπόθεση, προηγήθηκε συστηματική έρευνα, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, που συνδυαστικά οδήγησαν στον εντοπισμό και στη σύλληψη των ανωτέρω.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «οι αστυνομικοί έλεγχοι εντάσσονται στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και έχουν σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας».