Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
xristougenna_zesti
Ελλάδα

Στις... παραλίες «ξεχύθηκαν» οι Αθηναίοι δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα

Οι πιο τολμηροί – και δεν ήταν λίγοι – έκαναν μια... βουτιά

Μπορεί να πέρασαν μόλις δύο ημέρες από τα Χριστούγεννα, όμως ο καιρός αγνοεί το ημερολόγιο και παρά το ότι διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου, οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή.

Η καλοκαιρία, λοιπόν, οδήγησε πολλούς Αθηναίους στις παραλίες της Αττικής για μια χαλαρωτική βόλτα στη θάλασσα. Μάλιστα, οι πιο τολμηροί – και δεν ήταν λίγοι – έκαναν μια... βουτιά.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε η ΕΡΤ, από την παραλία του Καλαμακίου.

Ο πιο ζεστός Δεκέμβρης

Η Ελλάδα ζει τα πιο ζεστά Χριστούγεννα των τελευταίων ετών, με τον υδράργυρο να δείχνει 20 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές.

Μάλιστα, ο καιρός θα συνεχίσει το ίδιο μοτίβο μέχρι και την Πρωτοχρονιά. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ήπιο καιρό και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες το επόμενο διάστημα, μέχρι και την Πρωτοχρονιά, η οποία πιθανότατα θα είναι η θερμότερη, που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετεωρολογική ιστορία της Ευρώπης.

Οι πρώτες μετεωρολογικές ενδείξεις κάνουν λόγο για «ιστορική ζέστη», ωστόσο, το κρύο δεν θα αργήσει να μας επισκεφθεί, όπως δείχνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα. Συγκεκριμένα, η εναρμόνιση του καιρού με το ημερολόγιο τοποθετείται για μετά τις 11-13 του Γενάρη.