Δύο ακόμη ανήλικοι συνελήφθησαν για την υπόθεση ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον από συμμαθητές του, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έρχονται και νέα εντάλματα σύλληψης.

Στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Εμμανουήλ Διαμαντάρας, δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων που δεν έχει συλληφθεί ακόμη, καθώς έχει παρέλθει η προθεσμία του αυτοφώρου.

«Όταν τον εντόπισαν και τον πληροφόρησαν για το γεγονός αμέσως την επόμενη ημέρα πήγε στις Αρχές να απολογηθεί αλλά δεν συνελήφθη γιατί είχε περάσει η διαδικασία του αυτοφώρου» είπε ο δικηγόρος του.

Τόνισε πως ο ανήλικος αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή στον βιασμό του ανηλίκου κάτι που όπως σημείωσε προκύπτει και από το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει. «Χωρίς αυτό να σημαίνει πως η παρουσία του, τον απαλλάσσει από ευθύνες» προσέθεσε.

«Δεν θα μπορούσε να μιλήσει και να πάρει το στίγμα του καταδότη, είναι παιδιά… εγώ που μίλησα με το παιδί, είδα ένα παιδί που είναι στην εφηβεία, δεν είχα μπροστά μου έναν τόσο ώριμο άνθρωπο… δεν είχε καταλάβει τη σοβαρότητα του πράγματος» υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Αναφερόμενος στα δύο βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει και δείχνουν τα όσα έζησε ο 15χρονος στα χέρια των συμμαθητών του, ο δικηγόρος είπε: «Δεν είναι βίντεο σεξουαλικά, υπάρχει η πράξη που τυπικά θεωρείται βιασμός, αλλά τα βίντεο δεν είναι σεξουαλικά. Υπάρχουν γέλια, χάχανα, μπορεί το θύμα να μην γελάει γιατί υφίσταται, όσα υφίσταται, αλλά όλη αυτή η σκηνή γίνεται όχι με σεξουαλικό τρόπο».

Εξήγησε πως στο βίντεο φαίνεται πως τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν την πράξη τους, όπως θα την αντιλαμβανόταν ένας ενήλικος. «Τα παιδιά αυτά, όπως και το θύμα, θα έπρεπε να μπει στη διαδικασία η πολιτεία να δει γιατί κατέληξαν σε αυτό το αποτρόπαιο πράγμα, γιατί δεν είναι ολοκληρωμένοι εγκληματίες για να τους αντιμετωπίσουμε έτσι» κατέληξε ο κ. Διαμαντάρας.