Σοκάρουν οι απολογίες των έξι -έως τώρα- εμπλεκόμενων στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου αγοριού στο Ίλιον.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού στο Ίλιον, έχουν κριθεί προφυλακιστέοι συνολικά πέντε ανήλικοι, ενώ ο ένας από τους κατηγορούμενους αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Σήμερα, ο Βούλγαρος κατηγορούμενος αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή.

Στη μία από τις απολογίες ο ένας κατηγορούμενος που έχει κατονομαστεί από το θύμα ότι τον κρατούσε, ενώ οι υπόλοιποι τον βίαζαν, φέρεται να ανέφερε ότι παρασύρθηκε και λέει ότι «όλα ξεκίνησαν από μια πλάκα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον των δικαστικών αρχών: «Το σπίτι της οδού Μυλοποτάμου ήταν κάποιου ηλικιωμένου ζευγαριού που έχουν αποβιώσει. Σιγά σιγά οι φίλοι μου κι εγώ το φτιάξαμε, το καθαρίσαμε βάλαμε κάποιους καναπέδες και τηλεόραση και είχαμε όλοι κλειδιά. Κάναμε και διάφορες πλάκες όλοι μεταξύ μας. Και σε μένα το ίδιο έκαναν οι φίλοι μου. Πέφταμε όλοι πάνω σε έναν, τσακωνόμασταν στα αστεία, χωρίς να τραυματίσει ο ένας τον άλλον, σπρωχνόμασταν. Τον τελευταίο καιρό, μπορεί να πείραζε σοβαρότερα ο ένας τον άλλον.

Έτσι παρασύρθηκα και εγώ μια φορά, αυτήν που αναφέρει ο 15χρονος στο βίντεο και του κράτησα τα πόδια. Τις άλλες φορές που συνέβη το ίδιο δεν είχα συμμετοχή. Το έναν τα άλλα παιδιά μόνα τους».

Από την άλλη πλευρά, ένας ακόμα εξ αυτών φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες και να ισχυρίζεται ότι δεν ήταν παρών, όταν συνέβησαν αυτές οι αποτρόπαιες πράξεις, αλλά και ότι ήθελε να μιλήσει στους γονείς του θύματος, για όλα αυτά που βίωνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμπλεκόμενος φέρεται να είπε: «Τις περισσότερες φορές, από παλιά, πολύ συχνά πηγαίναμε στο σπίτι στην οδό Μυλοποτάμου. Στα τέλη του Νοεμβρίου του 2022, στις 19 του μήνα, ήμουν σε αυτό το σπίτι και καθόμουν μαζί με πολλά άλλα άτομα. Περίπου στις 17:30 έφυγα και επέστρεψα μια ώρα μετά. Συνάντησα την ίδια ατμόσφαιρα χαλαρότητας που είχα συναντήσει και όταν έφυγα, στην οποία μάλιστα συμμετείχε και ο 15χρονος. Εκεί μεταξύ σοβαρού και αστείου μου είπαν ότι κάποια παιδιά είχαν κάνει κάποια πράγματα. Δεν το πίστεψα, αφού ήταν κάτι τρομακτικά ακραίο και σοκαριστικό, αλλά αυτοί επέμεναν ότι είχε συμβεί και πως όλα ήταν εντάξει και πως ούτε ο ίδιος ο 15χρονος δεν είχε πάθει τίποτα και δεν είχε πρόβλημα, αφού καθόταν μαζί τους».

Στη συνέχεια, φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του «έπειτα έμαθα ότι το επεισόδιο αυτό όχι μόνο ήταν αληθινό, αλλά είχε ξανασυμβεί λίγο καιρό πριν και πως και τα δυο υπήρχαν σε βίντεο.

Δεν το πίστευα και ζήτησα από έναν να μου το δείξει. Ήταν τόσο άγριο που εξεπλάγην. Προσπάθησα να μιλήσω στα παιδιά που μου το είχαν στείλει, αλλά μου είπαν πως δεν έτρεχε κάτι και πως όλα ήταν εντάξει και πως ο 15χρονος τα γνωρίζει όλα και δεν υπάρχει πρόβλημα».

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε ο ίδιος, ήθελε να ειδοποιήσει τους γονείς του 15χρονου για τα όσα βίωνε, όμως όπως είπε δεν είχε το θάρρος και το έστειλε σε μια φίλη του προκειμένου να μεσολαβήσει εκείνη. «Σε καμία περίπτωση δεν το έδωσα με σκοπό να το διακινήσει. Αντίθετα το έδωσα για να σταματήσει όλο αυτό», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται τις κατηγορίες.

«Ο 15χρονος μου χρεώνει εντελώς άδικα ότι συμμετείχα σε κάποιον βιασμό, κρατώντας τον, κάτι που δεν είναι αλήθεια. Επίσης, δεν εμφανίζομαι, ούτε ακούγεται η φωνή μου σε κανένα από τα δύο βίντεο που απεικονίζουν τον βιασμό του θύματος», τόνισε στην απολογία του.

*Πηγή: newsit.gr