«Παιδικό παιχνίδι» βάφτισαν στις απολογίες τους τους βιασμούς του 15χρονου συμμαθητή τους στο Ίλιον οι προσωρινά κρατούμενοι ανήλικοι που με τη δράση τους ανατρίχιασαν ολόκληρη την Ελλάδα. Τα όσα ισχυρίστηκαν προκαλούν σοκ, έκπληξη αλλά και οργή, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, εμφανίστηκαν σαν «αθώες περιστερές», που δεν γνώριζαν πως αυτό που έκαναν ήταν βιασμός, ενώ ταυτόχρονα δήλωσαν πλήρη άγνοια ως προς το ότι θεωρείται αδίκημα να έχουν στην κατοχή τους και να διακινούν πορνογραφικό υλικό. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να πείσουν ανακριτές και εισαγγελείς και για τον λόγο αυτόν ήδη έξι από αυτούς κλείστηκαν στις φυλακές Ανηλίκων.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μόνο ένας εκ των 8 κατηγορουμένων και αυτό γιατί δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, ενώ στις 9 Ιανουαρίου θα απολογηθεί ο τελευταίος της παρέας, που εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του την περασμένη Πέμπτη και αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο, πήρε προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους κατηγορούμενους όχι μόνο παραδέχτηκε στην απολογία του ότι ήταν ένας από τους κακοποιητές του 15χρονου, αλλά ανέφερε πως είχε υποστεί το ίδιο στο παρελθόν. Όπως είπε, επρόκειτο για μια πλάκα, ωστόσο «η κατάσταση ξέφυγε». «Όλο αυτό ήταν μια πλάκα, ένα παιδικό παιχνίδι. Άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας πάνω από τα ρούχα, αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε. Εγώ δεν πόνεσα στην αρχή τον (…), αλλά ένα άλλο παιδί έσπρωξε και τον πόνεσε. Μου έχει συμβεί και σε μένα. Έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη», είπε μεταξύ άλλων.

Τα ίδια πάνω-κάτω ισχυρίστηκε ένας ακόμα κατηγορούμενος, που είπε ότι ήταν παρών σε ένα μόνο περιστατικό, ενώ υποστήριξε πως δεν ήξερε ότι αυτό που γινόταν μπροστά στα μάτια του λέγεται βιασμός, ούτε και ότι το να κατέχει και να διακινεί σε φίλους τα επίμαχα βίντεο θεωρείται κατοχή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

«Πράγματι, έλαβα στο κινητό μου βίντεο. Δεν γνώριζα το παράνομο της πράξεώς μου στο να δω βίντεο ελάχιστων δευτερολέπτων. Έστειλα σε άλλους τα βίντεο χωρίς να ξέρω ότι αυτό είναι αδίκημα και σε καμία περίπτωση δεν έγινε με άλλη πρόθεση πλην του χονδροειδούς αστεϊσμού», ισχυρίστηκε ο 16χρονος.


Ο μικρότερος

Ο μοναδικός που δεν προφυλακίστηκε ήταν ένας νεαρός που για λίγες ημέρες δεν είχε συμπληρώσει τα 15 χρόνια του. Ο μικρότερος από τους κατηγορουμένους φαίνεται πως ήταν κι αυτός που δεν είδε σαν παιχνίδι τον βιασμό του συμμαθητή του. Ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι δεν ήταν παρών σε κανέναν βιασμό.

«Εκεί, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, μου είπαν ότι κάποια παιδιά είχαν κατεβάσει το παντελόνι του θύματος και προσπάθησαν να του (…). Δεν το πίστεψα, αφού ήταν τρομακτικά ακραίο και σοκαριστικό, αλλά αυτοί επέμεναν ότι είχε συμβεί. Στη συνέχεια έμαθα πως το επεισόδιο όχι μόνο ήταν αληθινό, αλλά πως είχε ξανασυμβεί λίγο καιρό πριν και πως και τα δύο έχουν τραβηχτεί σε βίντεο. Ζήτησα από ένα παιδί να μου τα δείξει και προσωπικά ήταν τόσο άγριο που εξεπλάγην».

Δεν το ανέφερε στους γονείς του παρά έναν μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου, την ημέρα που ο πατέρας του θύματος υπέβαλε τη μήνυση. Το σπίτι που συγκεντρώνονταν οι ανήλικοι ανήκε στη γιαγιά ενός εκ των κατηγορουμένων, που έχει μετακομίσει στην επαρχία.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 4/01/2022