Τα δραματικά λεπτά περιγράφει ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε ένα βρέφος μόλις 35 ημερών με ΚΑΡΠΑ μέσα στο περιπολικό το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Η καρδιά του βρέφους σταμάτησε να χτυπά μέσα στο περιπολικό. Τότε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης αντέδρασε γρήγορα και με ψυχραιμία αφού πήρε το μωρό από την αγκαλιά της μητέρας του και του έκανε ΚΑΡΠΑ. 35 δευτερόλεπτα αργότερα το μωρό έδωσε σημάδια ζωής και ακούστηκε το κλάμα του λόγω της σωτήριας επέμβασης του αστυνομικού.

«Το παιδί είχε φύγει»

Ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές του αστυνομικού για το περιστατικό στο MEGA. «Αντίκρισα ένα παιδάκι που σχεδόν είχε "φύγει". Ζήτησα από τη μητέρα του (...) να τη βοηθήσω, της είπα "δώσε μου το παιδί να σε βοηθήσω", ήταν σαστισμένη και πίστευε ότι το παιδί είχε "φύγει" ή ότι "έφευγε" και το ήθελε στην αγκαλιά της. Εκείνη τη στιγμή αρνήθηκε, ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα όμως της ξαναζήτησα να τη βοηθήσω, της είπα "σε παρακαλώ, άσε μου το παιδί, μπορώ να σε βοηθήσω, πιστεύω". Και το πήρα το παιδί, με εμπιστεύθηκε, πήρα το παιδί στα πόδια μου. Όπως φαίνεται στο βίντεο, καμία σχέση δεν είχε το παιδί όπως όταν το πήρα. Στο βίντεο πλέον έχει αρχίσει και ανακτά το χρώμα του, απλώς είναι ζαλισμένο από την έλλειψη οξυγόνου. Άρχισα να κάνω βρεφική ΚΑΡΠΑ, είναι διαφορετική από αυτή που εφαρμόζεται στους ενήλικες, με προσεκτικές κινήσεις, άλλη τεχνική στο στέρνο του», συμπλήρωσε.

«Τυγχάνει να έχω παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια στο παρελθόν, με κάποια άλλα παιδιά από τους βατραχανθρώπους. Η δουλειά μας είναι να σώζουμε ανθρώπους, είτε να ασκούμε νόμιμη βία είτε με το να προβαίνουμε σε ενέργειες πρώτης βοήθειας», συμπλήρωσε ο αστυνομικός ερωτηθείς για το πώς έλαβε τις γνώσεις πρώτων βοηθειών.

«Κοίτα τα ματάκια του, ξύπνησε»

Πάντως, ο σωτήρας του βρέφους εξήγησε τον λόγο που βιντεοσκόπησε το περιστατικό, διευκρινίζοντας ότι δεν έγινε για αυτοπροβολή. «Το βίντεο τραβήχτηκε για τον εξής λόγο, γιατί δεν μου αρέσει η αυτοπροβολή. (...) Η μάνα του παιδιού είχε σαστίσει τόσο πολύ, που είχε μείνει πίσω και ενώ ο μικρός είχε αρχίσει να επανέρχεται, δεν πίστευε ότι ζει. Της λέω "κοίταξε τον" και δεν τον κοίταζε γιατί δεν ήξερε τι θα αντικρίσει. Και τράβηξα το βίντεο και της λέω "να, κοίτα τα ματάκια του, ξύπνησε". Πρώτα είδε το βίντεο και μετά άρχισε να πιστεύει ότι το μωρό ζει», ξεκαθάρισε.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί, όταν το μόλις 35 ημερών βρέφος έδειξε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι με τους γονείς του. Αμέσως η μητέρα κάλεσε το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Το περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στο σπίτι μέσα σε δύο λεπτά και εσπευσμένα ξεκίνησε η διακομιδή προς το νοσοκομείο. Το μωρό έπαθε ανακοπή και μελάνιασε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και τότε ήταν που ο αστυνομικός επενέβη και του έσωσε τη ζωή.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι το βρέφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων εγκαίρως, μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά.