Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση για το 11 μηνών βρέφος που βρέθηκε νεκρό στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα, ενώ φρικιαστική είναι η αποκάλυψη πως στο σημείο άφησε το μωρό η ίδια η 29χρονη μητέρα του.

Η 29χρονη μητέρα του κοριτσιού έφυγε την παραμονή Πρωτοχρονιάς από το σπίτι στο οποίο διέμενε με το βρέφος, τη μητέρα της και τον παππού της, στον Σταυρό Ημαθίας και φέρεται να είπε πως θα πάει για αλλαγή της χρονιάς σε φιλικό σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.

Την επόμενη ημέρα η γυναίκα, η οποία στο παρελθόν κατά πληροφορίες είχε νοσηλευτεί σε Ψυχιατρική Κλινική, επέστρεψε στο σπίτι, χωρίς το μωράκι της, με αποτέλεσμα η οικογένειά της να ανησυχήσει και να ενημερώσει την αστυνομία.

Αμέσως, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του βρέφους, ενώ η 29χρονη οδηγήθηκε στο Αστυνομικό τμήμα.

Η γυναίκα στις ερωτήσεις των αστυνομικών σχετικά με το που έχει αφήσει το βρέφος, έπεφτε διαρκώς σε αντιφάσεις, δεν έδωσε στην αρχή ξεκάθαρη απάντηση, ενώ αρχικά υπέδειξε προφορικά στους αστυνομικούς διαφορετικό μέρος.

lmkkllkllllm

Λίγη ώρα αργότερα, η 29χρονη παραδέχτηκε ότι είχε πάει μαζί με το μωράκι της στο φράγμα του ποταμού Αλιάκμονα, με αποτέλεσμα οι έρευνες να εστιάσουν εκεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα είχε μείνει έγκυος από έναν άντρα από διπλανό χωριό. Αργότερα, αυτός αναγνώρισε το μωρό αλλά το παιδάκι μεγάλωνε με τη μάνα, τη γιαγιά και τον παππού της μάνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το συμβάν ενημερώθηκε και το προσωπικό της ΕΜΑΚ, ωστόσο το βρέφος εντόπισαν αστυνομικοί περίπου στις 2 τα ξημερώματα στις όχθες του ποταμού, να επιπλέει στο νερό, χωρίς να χρειαστεί να συνδράμουν οι πυροσβέστες για να ανασυρθεί.

Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η γυναίκα συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Πηγή: protothema.gr