Το κουβάρι της τραγική ιστορίας με τον πνιγμό του βρέφους στον ποταμό Αλιάκμονα και τη μητέρα κατηγορούμενη για το θάνατό του έχει μόλις αρχίσει να ξεδιπλώνεται. 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε ο πατέρας του βρέφους, ο οποίος «ξέσπασε» λίγες ώρες μετά τη μυστική κηδεία του μωρού.




Λίγο μετά στις 15:30 έγινε μυστικά η κηδεία του μωρού που βρέθηκε πνιγμένο σε όχθη του Αλιάκμονα, με τη μητέρα του να κατηγορείται για τον θάνατό του. Στην κηδεία βρέθηκαν η μητέρα της 29χρονης και ο παππούς της που είχαν αναλάβει την φροντίδα του, καθώς και ακόμα δύο συγγενείς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ανταποκρίτριας Δήμητρα Τζιότζιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.


Στην κηδεία απουσίαζε ο πατέρας, ο οποίος είπε στην ανταποκρίτρια του Star ότι δεν ειδοποιήθηκε από την οικογένεια, αλλά από άνθρωπο που βρισκόταν στο κοιμητήριο.

«Ήταν ένα αγγελούδι»

«Ήταν ένα αγγελούδι, χαρούμενο... Ποιανού η καρδιά δεν πονάει.. Εγώ όταν πήγαινα έβλεπα το παιδί, ήταν καλοσυντηρημένο, ήταν ταϊσμένο, το πήγαινα στους γιατρούς... Προσπάθησα ό,τι καλύτερο γι' αυτό το παιδί», δήλωσε συγκλονισμένος αποκλειστικά στο Star ο πατέρας του αδικοχαμένου βρέφους.



Ο άντρας ισχυρίστηκε ακόμα ότι από τη μέρα που το παιδί γεννήθηκε εκείνος προσπαθούσε να το αναγνωρίσει, ενώ σύμφωνα με όσα είπε, είχε κάνει ακόμα και τεστ DNA: «Πάλευα για την αναγνώριση του παιδιού και τίποτα παραπάνω. Δεν συνεννούμασταν, δεν ξέρω τους λόγους που δεν ήθελε να το αναγνωρίσω».

«Κανείς δεν το αγαπούσε αυτό το παιδί»

Η 29χρονη ακόμη και τώρα δε μιλάει σε κανέναν, παραμένει σιωπηλή.

Στο γραφείο της ανακρίτριας που οδηγήθηκε το μεσημέρι παρέμεινε για περίπου μία ώρα. Ήταν ψύχραιμη και επαναλάμβανε συνεχώς ότι δεν σκότωσε εκείνη το κοριτσάκι της, παρ' όλο που η ίδια λίγες ώρες νωρίτερα είχε υποδείξει στους αστυνομικούς το σημείο που το εγκατέλειψε και είχε περιγράψει με λεπτομέρειες τον τρόπο που πήγε στο φράγμα του Αλιάκμιονα.


Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη άλλα είπε στην ανακρίτρια κι άλλα στους αστυνομικούς. Ο αρχικός ισχυρισμός της ήταν πως άφησε το μωρό σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Μετά, πως το άφησε ασφαλές στο φράγμα, όμως τελικά ανασκεύασε και ισχυρίστηκε ότι δεν ξέρει τίποτα.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δήμητρας Τζιότζιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είπε ότι δεν το αγαπούσε κανείς αυτό το παιδί και ότι θα ήταν καλύτερα εκεί που το άφησε και έφυγε. Η 29χρονη ανέφερε ακόμα ότι δεν ήξερε κολύμπι και ότι δεν μπορούσε να το βοηθήσει.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τις κινήσεις της κατηγορούμενης

Όλα έγιναν το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιας. Η κατηγορουμένη πήρε το παιδί αγκαλιά και είπε στη μητέρα και τον παππού ότι πάει να κάνει ρεβεγιόν.

Έφυγε από τον Σταυρό Ημαθίας με ταξί και κατευθύνθηκε 10 χλμ μακριά. Έφτασε στον ποταμό, πέταξε όπως κατηγορείται το παιδί και στη συνέχεια κάλεσε άλλο ταξί.

Την επόμενη ημέρα γύρισε στο σπίτι, ενώ ερευνάται αν διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο στην Αλεξάνδρεια. Οι δικοί της άρχισαν να ρωτούν τι έχει συμβεί, όμως εκείνη δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις και γι΄αυτό ειδοποίησαν την Αστυνομία.



Η 29χρονη αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ φέρεται να είχε νοσηλευθει στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική. Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί, ενώ αρνείται κάθε κατηγορία.