Μουδιαμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τον θάνατο ενός 11μηνών βρέφους, το οποίο πνίγηκε στον ποταμό Αλιάκμονα, με τη μητέρα να φέρεται ως υπεύθυνη.

Η 29χρονη υποστηρίζει ότι έπαιζε με το μωρό δίπλα στο ποτάμι όταν το βρέφος έπεσε στο νερό και καθώς εκείνη δεν ήξερε μπάνιο και το άφησε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα συγκλονίζει η περιγραφή του αστυνομικού που ήταν παρών στην ανεύρεση του άτυχου βρέφους:«Ήμασταν μια ομάδα της ΟΠΚΕ 5 ατόμων, οι διοικητές των τμημάτων ασφαλείας Βέροιας και Αλεξάνδρειας και δύο περιπολικά. Από τις 10 το βράδυ ψάχναμε στο ποτάμι. Στις 12 και μισή φτάσαμε στις όχθες. Ένας συνάδελφος εντόπισε το μωρό στην άκρη στα βράχια στη 1 και μισή τα ξημερώματα.

»Αμέσως μας φώναξε. Το μωρό επέπλεε στο νερό μπρούμυτα. Πήγαμε στο σημείο το βγάλαμε έξω και είδαμε ότι ήταν παγωμένο και νεκρό. »Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν ήταν αλήθεια ή ψέμα. Είχε κάποια σημάδια στο πρόσωπο. Το μωρό ήταν περιποιημένο. Φορούσε μπουφανάκι , ένα κολάν πολύχρωμο και τα παπουτσάκια του.

»Όλοι μας σοκαριστήκαμε. Είμαστε και οι 5 πατεράδες μικρών παιδιών».

Υπενθυμίζεται ότι η 29χρονη έφυγε μαζί με το μωρό την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς από το σπίτι της στον Σταυρό Ημαθίας και γύρισε την επομένη χωρίς το μωρό. Αμέσως ο παππούς της, με τον οποίο ζουν στο ίδιο σπίτι, ειδοποίησε τις Αρχές ότι κάτι συμβαίνει.

Η 29χρονη φέρεται να μετέβη με ταξί στο φράγμα της Βέροιας στον Αλιάκμονα και εκεί να έριξε το παιδί στο νερό. Το παιδί, βάσει της ιατροδικαστικής εξέτασης, ήταν ζωντανό όταν έπεσε στο νερό. Πέθανε από πνιγμό, ενώ στη σορό του υπήρχαν δαγκώματα τα οποία έγιναν μετά τον θάνατό του.