Η υπόθεση της 29χρονης μητέρας η οποία φέρεται να ευθύνεται για τον πνιγμό του ενός έτους μωρού της στον ποταμό Αλιάκμονα έχει σοκάρει ολόκληρη την χώρα.

Η 29χρονη έφυγε μαζί με το μωρό την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς από το σπίτι της στον Σταυρό Ημαθίας και γύρισε την επομένη χωρίς το μωρό. Αμέσως ο παππούς της, με τον οποίο ζουν στο ίδιο σπίτι, ειδοποίησε τις Αρχές ότι κάτι συμβαίνει.

Η 29χρονη φέρεται να μετέβη με ταξί στο φράγμα της Βέροιας στον Αλιάκμονα και εκεί να έριξε το παιδί στο νερό. Το παιδί, βάσει της ιατροδικαστικής εξέτασης, ήταν ζωντανό όταν έπεσε στο νερό. Πέθανε από πνιγμό, ενώ στη σορό του υπήρχαν δαγκώματα τα οποία έγιναν μετά τον θάνατό του.

Τι υποστηρίζει η 29χρονη για τον πνιγμό του παιδιού της στον Αλιάκμονα

Η 29χρονη δεν αποδέχεται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Φέρεται να υποστηρίζει ότι έπαιζε με το μωρό δίπλα στο ποτάμι όταν το βρέφος έπεσε στο νερό και καθώς εκείνη δεν ήξερε μπάνιο το άφησε, ανέφερε ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Ακολούθως πήρε ταξί και έφυγε από το φράγμα. Ο οδηγός του ταξί μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι τίποτα δεν κίνησε τις υποψίες του και ότι η 29χρονη ήταν απολύτως ήρεμη. «Ήταν νορμάλ, κανονική, όπως όλος ο κόσμος, δεν ήταν αγχωμένη», είπε ο οδηγός.

Η 29χρονη αρνείται, ακόμη, ότι στη συνέχεια, μετά τον θάνατο του παιδιού της πήγε σε ξενοδοχείο για ρεβεγιόν.

Η φερόμενη παιδοκτόνος φαίνεται να βρίσκεται σε σύγχυση, με τον δικηγόρο της να υποστηρίζει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη και αρχικά ρωτούσε τι απέγινε το μωρό της. Φέρεται να πάσχει από βαριά ψυχολογικά προβλήματα και να έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, με τελευταία φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Λάμβανε, ακόμη, φαρμακευτική αγωγή, την οποία φέρεται να είχε διακόψει.