Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στα Ιωάννινα για τη συμπλοκή ανήλικων παιδιών και τον τραυματισμό 14χρονου.

Ειδικότερα, η ευκολία με την οποία ανήλικα παιδιά βγάζουν μαχαίρια και τα χρησιμοποιούν σε συμπλοκές προβληματίζει την τοπική κοινωνία.

Χθες το βράδυ ένας 14χρονος μαχαιρώθηκε στον ώμο από 16χρονο συμμαθητή του και μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο.

Οι καταθέσεις που έδωσαν φίλοι τους δείχνουν ότι το αιματηρό επεισόδιο πυροδότησαν οι προσωπικές τους διαφορές.

Ο 14χρονος τραυματίστηκε με μαχαίρι στον ώμο από έναν 16χρονο, λίγο πριν από τις 10.00 το βράδυ της Τρίτης 3 Ιανουαρίου, στο κέντρο των Ιωαννίνων, ύστερα από συμπλοκή νεαρών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η συμπλοκή έγινε σε σημείο όπου συχνάζουν μαθητές και αμέσως κλήθηκαν από τους περιοίκους η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στο σημείο.

Ο 16χρονος, όπως και η μητέρα του, συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Ο νεαρός μαθητής αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, ενώ η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Παράλληλα, στο Αστυνομικό Μέγαρο έδωσαν καταθέσεις νεαροί από την παρέα, ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια της συμπλοκής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμπλοκή οφείλεται σε προσωπικές διαφορές.

Εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η ευκολία με την οποία χρησιμοποιούνται μαχαίρια σε συμπλοκές, αλλά και η βίαιη συμπεριφορά που εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο έφηβοι, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους.