Στον κρόταφο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου δημιουργήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, το αιμάτωμα που προκάλεσε τον θανατηφόρο τραυματισμό του.

Ο νεαρός πυγμάχος στις 16 Δεκεμβρίου 2022 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση και αμέσως υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, μεταξύ των οποίων και αξονική τομογραφία. Οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι θα πρέπει -λόγω του σοβαρού τραυματισμού του- να υποβληθεί σε επέμβαση στο κεφάλι. Κι αυτό γιατί διεγνώσθη ένα αιμάτωμα, το οποίο έχριζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος του αιματώματος, το οποίο προκάλεσε και νέκρωση του εγκεφάλου, εντοπίστηκε στον κρόταφο του 16χρονου αθλητή.

Ο Βασίλης Τόπαλος από τις 16 Δεκεμβρίου 2022 που διακομίσθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, αφού χειρουργήθηκε, νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πάρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, τελικά ο 16χρονος κατέληξε στις 2 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει συγγενείς του 16χρονου, αλλά κι όσοι ήταν στο γυμναστήριο, ο νεαρός αθλητής πήγε στην τουαλέτα επειδή δεν ένιωθε καλά. Εκεί εντοπίστηκε λιπόθυμος, ενώ είχε χτυπήσει από την πτώση στο κεφάλι του. Ωστόσο, οι ιατροδικαστές και οι δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση -εκτός από τον τραυματισμό της πτώσης- ερευνούν και το ενδεχόμενο ο Βασίλης Τόπαλος να είχε τραυματιστεί λίγη ώρα νωρίτερα, σε αγώνα προπόνησης που είχε δώσει με έναν Γεωργιανό πυγμάχο.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Τζάνειο νοσοκομείο αποτυπώνει καρέ καρέ τον αγώνα που έδωσαν για να κρατήσουν στη ζωή τον 16χρονο, αλλά και τον σοβαρότατο τραυματισμό του. «O ασθενής Τ.Β. διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, ύστερα από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου, στην οποία τονίζεται: «Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζαν συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16».