Ο σπουδαίος συνθέτης, στιχουργός, κιθαρίστας, αρθρογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και πέρασε τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του μέσα στη φυλακή, καθώς η μητέρα του ήταν πολιτική κρατούμενη, μετά τον εμφύλιο.

Το τέλος τον βρήκε στο σπίτι του στην Κουκουράβα Πηλίου, όταν, κάνοντας κάποια εργασία, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό. H μεταφορά του στο νοσοκομείο απλώς επιβεβαίωσε το μοιραίο, σκορπώντας θλίψη στους αμέτρητους θαυμαστές του.

Η προφητική ανάρτηση

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η τελευταία, προφητική κατά πολλούς, ανάρτησή του: «Όμως αποδείχτηκε, για άλλη μια φορά, στη ζωή δεν υπάρχουν δεδομένα, αυτά ανατρέπονται εύκολα».

Ο γιος του, γνωστός ηθοποιός, Χάρης Μαυρουδής, σε ανάρτησή του έκανε γνωστό πως η πολιτική κηδεία του πατέρα του θα γίνει στο Χαλάνδρι τις επόμενες ημέρες.

Η πορεία του

Ο Νότης Μαυρουδής το 1965 κατέκτησε το Α' βραβείο στο 4ο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Τιμήθηκε με το Α' βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό κιθάρας και  ακολούθησε, το 1990, η βράβευση στον διεθνή διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού στη Λισσαβώνα.

Το 2005 και το 2006 του απονεμήθηκε το βραβείο «Αρίων».

Ως συνθέτης και σολίστ είχε δώσει πολλά ρεσιτάλ σε πολλές χώρες. Ως καθηγητής στο Εθνικό Ωδείο Αθήνας, είχε μαθητές αρκετούς δημοφιλείς καλλιτέχνες, όπως οι Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Σωκράτης Μάλαμας, Παναγιώτης Μάργαρης, Γιώργος Μελάς, Λάμπρος Ντούσικος, Δημήτρης Σωτηρόπουλος.

Δείτε βίντεο με το ρεπορτάζ του Mega