Το βρέφος εμφάνισε και αυτό αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε χθες το βράδυ (4/1) στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το βρέφος νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση αεροδιακομιδής στην πόλη της Κοζάνης, προκειμένου να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ένα 3χρονο αγόρι, το οποίο παρουσίασε συμπτώματα πνευμονίας.

Το παιδάκι μαζί με τη μικρότερη αδερφή του μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, όπου οι παιδίατροι διαπίστωσαν αναπνευστική δυσχέρεια στο αγοράκι και έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Επειδή δεν υπήρχε όμως κρεβάτι ΜΕΘ για παιδιά σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, που διαθέτει τέτοια μονάδα.

Παράλληλα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, με τα ίδια συμπτώματα και η μικρότερη αδερφή του 3χρονου αγοριού, ηλικίας 2 ετών, αλλά βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Το κοριτσάκι λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για λοίμωξη του αναπνευστικού και οι γιατροί δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε διασωλήνωση.