Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
antonios__3_
Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Για κακουργηματική ασέλγεια σε ανήλικους κατηγορείται ο πατέρας Αντώνιος - Δεν θα παραστεί στο δικαστήριο

Τι θα ζητήσουν οι δικηγόροι του ιδρυτή της ΜΚΟ

Για σήμερα το πρωί, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, είναι προγραμματισμένο το ραντεβού των εισαγγελέων ανηλίκων με τον πατέρα Αντώνιο , προκειμένου ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για την υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος δύο ανηλίκων.

Ο πατέρας Αντώνιος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για κακουργηματική ασέλγεια σε ανηλίκους που φιλοξενούνταν σε δομή της «Κιβωτού», αλλά και για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες ανήλικων τροφίμων, που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν εκείνος που τις «υπαγόρευε».

Ο πατέρας Αντώνιος καλείται να απαντήσει στις καταγγελίες του 19χρονου σήμερα νεαρού, ο οποίος ήταν ο πρώτος που προχώρησε σε αποκαλύψεις για το τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες των δομών της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά και του 15χρονου από τη δομή του Βόλου.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ο πατέρας Αντώνιος δεν θα βρεθεί το πρωί στα γραφεία των εισαγγελέων. Αντ’ αυτού θα βρεθούν οι δικηγόροι του, που θα ζητήσουν να λάβουν τα αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί μέχρι στιγμής, αλλά και να αιτηθούν νέα προθεσμία –ίσως και τριών εβδομάδων- προκειμένου να ετοιμάσουν τις εξηγήσεις που ζητούν οι δικαστικές Αρχές.

Νέα προθεσμία αναμένεται να ζητήσουν και κάποιοι ακόμα υπεύθυνοι της Κιβωτού του Κόσμου, που είχαν κληθεί και εκείνοι για να δώσουν εξηγήσεις την ίδια ημερομηνία.

Η πλευρά του πατέρα Αντώνιου συνεχίζει να «χτίζει» την υπερασπιστική του γραμμή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» θα υποστηρίξει την αναξιοπιστία του 19χρονου βασικού μάρτυρα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος θα αναφερθεί στον 19χρονο που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τις καταγγελίες για τη δομή, λέγοντας ότι είναι άτομο με παραβατική συμπεριφορά και πως εμπλέκεται στην υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από τα ταμεία της δομής της «Κιβωτού» στο Βόλο.