Σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Εννέα μήνες μετά την προφυλάκισης της, θα βρεθεί απέναντι από τους τρεις δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους. Δικάζεται για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της στο Καραμάνδειο νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 2021.

Με την έναρξη της δίκης αναμένεται να βρεθούν στο δικαστήριο περισσότεροι από 30 γιατροί και νοσηλευτές από τα νοσοκομεία που βρέθηκε η άτυχη Τζωρτζίνα.

Μάχη ιατροδικαστών

Ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη και ανέφερε για το πόρισμα Καρακούκη Καλόγρηα αρχικά: «Το πόρισμα αφορά τα δύο πρώτα παιδιά, δηλαδή δεν αφορά την τρίτη υπόθεση. Αυτό το λέω γιατί έχω ακούσει τον τέταρτο συνήγορο – κατά σειρά – που έχει η κατηγορούμενη να λέει για ιατροδικαστές, εντούτοις δεν έχω ακούσει, τουλάχιστον στον δημόσιο διάλογο που συμμετέχω, να αναφέρονται στην τρίτη υπόθεση, δηλαδή της Τζωρτζίνας, ιατροδικαστές».

Στη συνέχεια ο κ. Λέων εξέφρασε το επιστημονικό ενδιαφέρον να ακούσει τι θα καταθέσουν οι ιατροδικαστές σε μία τέτοια υπόθεση και τόνισε πώς «σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι μάρτυρες που βρίσκονταν στο χώρο νοσηλείας των παιδιών».