Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ξεκίνησε σήμερα το πρωί, λίγες μέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας
Ο Γρηγόρης Λέων, μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο, σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωτζίνας από την μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο γνωστός ιατροδικαστής, δήλωσε πως η προσωπική του γνώμη για τη δολοφονία δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα.

«Πολλοί συνάδελφοι, όπως και εγώ, βλέποντας τα δεδομένα που έχουν δημοσιοποιηθεί όλον αυτόν τον καιρό, είχαμε κάποιες συγκεκριμένες απόψεις. Νομίζω πως αρκεί να ανατρέξετε σε προηγούμενες δηλώσεις έτσι ώστε να δείτε τι ίσχυε για τα τότε δεδομένα αλλά και για τα σημερινά δεδομένα».

«Πρέπει να σεβαστούμε τη δικαστική διαδικασία»

Ο Γρηγόρης Λέων τόνισε πως η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα πρέπει να τη σεβαστούμε.

«Θέλω σε αυτό το σημείο να πω και κάτι. Βρισκόμαστε σε μια δικαστική διαδικασία. Εγώ προσωπικά είμαι ο πρώτος που σέβομαι και ποτέ δεν αναφέρω ονόματα κατηγορουμένων ή εν πάση περιπτώση σε πρόσωπα. Εμένα με ενδιαφέρει η αιτία θανάτου. Απο κει και πέρα, πρέπει να σεβαστούμε τη διαδικασία και οι μεν και οι δε. Εγώ προσωπικά δεν συμμετέχω στη διαδικασία. Πρέπει να επικεντρωθούν, να καταθέσουν στο διακαστήριο την επιστημονική τους αλήθεια. Πρέπει να κατατεθεί στο δικαστήρια η επιστημονική αλήθεια. Νομίζω πως από ανθρώπους που συμμετέχουν στη διαδικασία, οι επιστημονικέ δηλώσεις είναι περιττές. Δεν απευθύνονται σε εμάς».

«Δύσκολα χρησιμοποιώ τον όρο δολοφονία»

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου αναφορικά με το τι πραγματικά συνέβη στην άτυχη Τζωτζίνα, ο γνωστός ιατροδικαστής έθεσε την γνώμη του, βασιζόμενος στα επιστημονικά κριτήρια.

«Σας παραπέμπω, σε όποια παλαιότερη δήλωση θέλετε εσείς για το σχετικό θέμα. Γνωρίζω αυτά που έχουν δημοσιευτεί και βάσει αυτών των στοιχείων δεν έχει αλλάξει η προσωπική μου επιστημονική άποψη. Υπήρξαν συνάδελφοι που χρησιμοποιούσαν τον όρο ”δολοφονία”. Εγώ σας υπενθυμίζω πως δύσκολα χρησιμοποιώ τέτοιους όρους. Υπήρχαν όμως, συνάδελφοι που χρησιμοποιούσαν αυτόν τον όρο και έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοί ήταν αυτοί. Και φαντάζομαι πως πρέπει να στηρίξουν την άποψή τους και τώρα».