Ένα βήμα πριν από την έκδοση της τελικής ετυμηγορίας βρίσκεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Σήμερα, με την κατηγορούμενη να απουσιάζει από το εδώλιο, η δίκη συνεχίστηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, Δημήτρη Γεωργακόπουλου και Δημήτρη Καράμπελα, οι οποίοι εκπροσωπούν τον Μάνο Δασκαλάκη.


Αλέξης Κούγιας: Θα καταγγείλουμε την εισαγγελέα και ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Αρείου Πάγου

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της πλευράς της κατηγορουμένης για την εισαγγελική πρόταση-καταπέλτη και ζήτησε να προσκομιστεί από την εισαγγελέα στα πρακτικά.

«Δεν έχει κανείς δικαίωμα να ειρωνεύεται την κατηγορούμενη. Πληροφορήθηκα ότι η ειρωνεία πήγε σύννεφο και από την πρόεδρο και από την εισαγγελέα. Ανέφερε η εισαγγελέας το πρωτοφανές "η Τζωρτζίνα είχε την ατυχία να την έχει μητέρα"», είπε ο Αλέξης Κούγιας, προαναγγέλλοντας προσφυγή της Ρούλας Πισπιρίγκου στα αστικά και τα ποινικά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμηση από εισαγγελέα.

«Θα καταγγείλουμε την εισαγγελέα και ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Αρείου Πάγου», είπε ο Αλέξης Κούγιας, με την εισαγγελέα να απαντά: «Να το κάνετε».

*Διαβάστε εδώ: Δικηγόρος Μάνου Δασκαλάκη: Ελπίζουμε η πρόταση της εισαγγελέως για τη Ρούλα Πισπιρίγκου να υιοθετηθεί και από το δικαστήριο

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας ζήτησε η αγόρευσης της εισαγγελέως να κατατεθεί τώρα γραπτώς. «Όπως γίνεται πάντα σε όλες τις δίκες. Αν δεν κατατεθεί γραπτώς η αγόρευσή της δεν θα ξεκινήσω την αγόρευσή μου», είπε ο κ. Κούγιας, με το δικαστήριο να απορρίπτει ομόφωνα το αίτημά του και τον συνήγορο να δηλώνει: «Αν στη δικογραφία εισέλθει το οποιοδήποτε έγγραφο και ειδικά η πρόταση της εισαγγελέως, μετά το πέρας της διαδικασίας στο ακροατήριο η υπεράσπιση θα προσβάλει τα πρακτικά για πλαστότητα».

Νωρίτερα, στην αγόρευσή του, ο Δημήτρης Γεωργακοπουλος ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη, αναλύοντας διεξοδικά τις μαρτυρίες που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, σε αντιδιαστολή με τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης. «Μέσα στον θάλαμο βρίσκονται οκτώ άτομα και όλοι λένε ότι η Τζωρτζίνα ήταν εξαρχής νεκρή και δεν ανένηψε», τόνισε ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη.

Ο κ. Γεωργακόπουλος κατέληξε ότι για την υποστήριξη της κατηγορίας είναι ξεκάθαρο ότι «η κεταμίνη χορηγήθηκε από την κατηγορουμένη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η αγόρευση του Δημήτρη Καράμπελα, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «πρόκειται για μία δίκη ιατρικού περιεχομένου», η οποία πρέπει να διερευνηθεί σε σχέση με όσα λάμβαναν χώρα στο σπίτι του ζευγαριού.

Ο κ. Καράμπελας τόνισε δε ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με ένα δεμένο ζευγάρι αλλά ένα ζευγάρι σκοτωμένο πριν από το Καραμανδάνειο. Το ίδιο και πριν από το "Αγλαΐα Κυριακού", ήταν σε διάσταση. Όσο η κατηγορουμένη ήταν μαζί με τον Δασκαλάκη ήταν καλά. Όταν έφευγε ο Δασκαλάκης, θόλωνε, της γύριζε το μάτι. Ο τρόπος να τον κρατήσει ήταν ο χειρότερος, αυτός που δεν χωράει ανθρώπινος νους. Πριν το Καραμανδάνειο, η κατηγορουμένη χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Για να τον φέρει πίσω, φτάνει στο έγκλημα. Έστω από σπόντα τα καταφέρνει».