Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της 29χρονης μητέρας στη Βέροια, η οποία ομολόγησε πως εκείνη ήταν αυτή που έριξε το 11 μηνών βρέφος στο φράγμα του Αλιάκμονα κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Η 29χρονη αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Θα υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση, έπειτα από αίτημα του ανακριτή του Πρωτοδικείου της Βέροιας για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, με τα αποτελέσματα να αναμένεται να ρίξουν «φως» και να προσδιορίσουν αν υπάρχει ψυχιατρική νόσος ή διαταραχή που να επηρέασε την 29χρονη ούτως ώστε να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη της, αλλά και στη μετέπειτα συμπεριφορά της μετά το θάνατο της κόρη της, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιστότοπος protothema.gr.

Επιπλέον, από τη διάγνωση αναμένεται να προκύψει, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, η σχέση της ενδεχόμενης νόσου με την τετελεσμένη έκνομη πράξη, εν προκειμένω της ανθρωποκτονίας, καθώς επίσης και η ικανότητα για καταλογισμό ή όχι της κατηγορούμενης.

Παράλληλα, ανάλογα και με τη ψυχιατρική αξιολόγηση, αναμένεται να κριθεί αν χρειάζεται να νοσηλευτεί σε κατάστημα κράτησης με ψυχιατρική κλινική, όπως του Κορυδαλλού, ή σε άλλη γυναικεία πτέρυγα φυλακών της χώρας, η οποία δεν αποκλείεται να είναι αυτή της Θήβας. Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα γίνει γνωστό στον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και ύστερα θα αποφασιστεί η ποινική της μεταχείριση.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, «ο κύριος ανακριτής έχει δώσει μία πληρέστατη εντολή προς τον ψυχίατρο που θα τη δει, ώστε να προσδιορίσει πιθανή ψυχική ασθένεια ή διαταραχή και κατά πόσο αυτή, τη στιγμή που έπραττε ή τη στιγμή που λέει - τα όσα λέει στον ανακριτή, είναι δυνατόν να επηρεάσουν το λογικό της, καθώς και τα όσα είπε, ως προς τον τρόπο που τα είπε».