Αύριο το μεσημέρι στις 12.00, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί ξανά στην αίθουσα του δικαστηρίου ενώπιον δικαστών και ενόρκων. Απέναντί της θα βρεθεί ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης.

Ο Μάνος Δασκαλάκης είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας. Δυο ξένοι στον ίδιο χώρο. Το μέχρι πρότινος έτερον της ήμισυ, που την υποστήριζε σθεναρά, ως την στιγμή που οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες για τον θάνατο και των τριών τους παιδιών.

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, η αυριανή ημέρα θα είναι μια «σκηνή» που αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση, μια στιγμή που μέχρι και πριν από εννέα μήνες, ούτε ο ένας αλλά ούτε και ο άλλος έδειχνε να μπορεί να την φανταστεί, μιας και εμφανίζονταν ως ένα ζευγάρι «δεμένο» από τον πόνο για τον χαμό των κοριτσιών τους.

 Δεν «φτάνει» ο χρόνος

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του Live News νωρίτερα, στις 09.00 το πρωί, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρίσκεται στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

 Μια διαδικασία η οποία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες και πιθανότατα να μην έχει ολοκληρωθεί ως τις 12.00 που η κατηγορούμενη πρέπει να βρίσκεται στην αίθουσα του μικτού ορκωτού όπου δικάζεται.

 Ο κ. Κούγιας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η διαδικασία της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου θα είναι αιτία ώστε η δίκη για την Τζωρτζίνα να λάβει αναβολή.

 «Άλλη» Ρούλα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, χθες, εμφανίστηκε στα δικαστήρια φανερά αδυνατισμένη, φορώντας μαύρο μακρύ φόρεμα με χρυσά κουμπιά, μπότες και παλτό, έχοντας τα μαλλιά της βαμμένα.

 Μια άλλη, διαφορετική εικόνα από αυτή που βλέπαμε πριν 9 μήνες, στις συνεντεύξεις της και στα πλάνα από τη σύλληψη και τη μεταγωγή της.

 Διαφορετική είναι όμως και η συμπεριφορά της. Στο άκουσμα του κατηγορητηρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου, για πρώτη φορά συγκινήθηκε. Για πρώτη φορά, τα δάκρυά της φανέρωναν συναίσθημα, κάτι για το οποίο είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, ως μια μάνα που έχασε τα τρία της παιδιά και μιλούσε δημόσια για τον χαμό τους, δίχως ίχνος του παραμικρού πόνου.

 Ίσως πλέον επιχειρείται η 34χρονη να υιοθετήσει ένα πιο ανθρώπινο προφίλ, διαφορετικό από αυτό που μέχρι σήμερα παρουσίαζε προς τα έξω.

 Οι υπερασπιστές της Ρούλας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου επιστρέφοντας από το δικαστήριο, φάνηκε ταραγμένη να αγωνιά για το τι πρόκειται να συμβεί.

 Δε θέλησε να προαυλιστεί και μιλά συνεχώς από το καρτοτηλέφωνο έξω από το κελί της στον πρώτο όροφο της γυναικείας πτέρυγας του Κορυδαλλού, με τον συνήγορό της για τα όσα θα ακολουθήσουν και την υπερασπιστική της γραμμή.

 Περισσότεροι από 40 γιατροί αναμένεται να σταθούν απέναντί της στο δικαστήριο, καταθέτοντας στοιχεία επιστημονικά τεκμηριωμένα αποδεικνύοντας την ενοχή της. Στο πλευρό της, ωστόσο, βρίσκονται 8 επίσης εξειδικευμένοι γιατροί, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι μπορούν να αποδείξουν την αθωότητά της.

 Ανάμεσά τους η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία από κατήγορος στην αρχή της υπόθεσης, έχει πλέον αναλάβει τον ρόλο του μάρτυρα υπεράσπισης, ισχυριζόμενη ότι τελικά η ποσότητα της κεταμίνης που δόθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν θεραπευτική και όχι μοιραία για τη ζωή της.

 Οι εξελίξεις στη δίκη της χρονιάς αναμένονται καταιγιστικές, με τον «πόλεμο» των ιατροδικαστών για τα πορίσματα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, να μαίνεται.