Το σενάριο της παρουσίας του πρίγκιπα Ουίλιαμ, διαδόχου του βρετανικού θρόνου, στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου διακινείται τις τελευταίες ώρες.

Ο Κωνσταντίνος είχε δεσμούς αίματος με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, ως πρώτος ξάδελφος του δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππου, που έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου 2021, ενώ ήταν ο νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Το βράδυ της Τρίτης 10 Ιανουαρίου η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας πληροφορήθηκε, με τη σειρά της, ότι ο Κωνσταντίνος Β' έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 82 από πολυοργανική ανεπάρκεια. Ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας για το ταξίδι στην Ελλάδα, πιθανώς όχι καθ' ολοκληρίαν αλλά εν μέσω αντιπροσώπων, είχε ήδη συμβεί. Τα σενάρια που ήθελαν τον βασιλιά Κάρολο να καταφθάνει στην Αθήνα ήταν ισχνά, ισχυρότερα ήταν εκείνα που έβαζαν τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στη θέση του ταξιδιώτη. 

Ωστόσο, η ιδιωτικότητα της τελετής που πρόκειται να γίνει στο Τατόι φέρεται να είναι ανασταλτικός παράγοντας ακόμα και για να ταξιδέψει στην Ελλάδα ο βαφτισιμιός του, τον οποίο τα ρεπορτάζ έφεραν να συνδέεται με αρραγείς συναισθηματικούς δεσμούς με τον νονό του. 

Το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασιστεί στο Μπάκιγχαμ, καθώς η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι προγραμματισμένη να γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στο Τατόι.