Σκηνές από ταινία τρόμου έζησε μία οικογένεια χθες το βράδυ στο Παλαιό Φάληρο, όταν τρεις κουκουλοφόροι τους έδεσαν μέσα στο σπίτι τους και τους λήστεψαν υπό την απειλή όπλου.

Το χρονικό

Τρεις άντρες με κουκούλες και ακάλυπτα μόνο τα μάτια περιμένουν έναν 49χρονο επιχειρηματία σε πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο. Και από εκεί αρχίζει το θρίλερ για την τετραμελή οικογένεια.

Υπό την απειλή καραμπίνας οι δράστες ανεβαίνουν μαζί με τον επιχειρηματία στον πέμπτο όροφο όπου διαμένει. Μπαίνουν μέσα και δένουν με πλαστικά δεματικά τον άντρα, τη σύζυγό του και το ένα εκ των δύο παιδιών.

«Βλέπαμε μόνο τα μάτια τους. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Μας έδεσαν πισθάγκωνα, εκτός από τον μικρό μου γιο. Με ένα ψαλίδι, σιγά σιγά κατάφερε να λυθεί και έτσι ειδοποιήσαμε την αστυνομία», λέει ο επιχειρηματίας.

Οι τρεις άνδρες έμειναν σχεδόν 45 λεπτά μέσα στο σπίτι, προκειμένου να το κάνουν φύλλο και φτερό. Όλο αυτό το διάστημα απειλούσαν την οικογένεια πως αν δεν υπακούσουν στις εντολές τους θα τους σκοτώσουν.

Όταν πήραν όσα ήθελαν, εξαφανίστηκαν, με τον γιο της οικογένειας, σύμφωνα με τα όσα λέει η μητέρα, να καταφέρνει να λυθεί και έπειτα να τους απελευθερώνει.

– Κατάφερε να λυθεί μόνος του;

– Κάπως έτσι

– Και μετά σας έλυσε

– Και μετά έλυσε εμένα, εγώ λίγο εκείνον και πήγε πώς να σας το πω, ντόμινο

– Είναι εντάξει το παιδί;

– Ναι, ναι, δόξα σοι ο Θεός και η Παναγία. Όλα καλά, όλα καλά. Τέλος καλό, όλα καλά.

Εντύπωση προκαλεί ότι κανένας ένοικος της πολυκατοικίας δεν άκουσε το παραμικρό όσο οι κουκουλοφόροι είχαν δέσει μία ολόκληρη οικογένεια.

Ο χώρος της πολυκατοικίας παρακολουθείται από κάμερες ασφαλείας, με τις Αρχές να εξετάζουν το υλικό για να οδηγηθούν στα ίχνη των δραστών.