Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Τατόι για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Ειδικότερα, τα μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου έφτασαν στο Τατόι συνοδεία αστυνομικής δύναμης και η κεντρική πύλη του κτήματος έκλεισε σε κάμερες και δημοσιογράφους, για να επιθεωρήσουν τον χώρο.

Ποιοι συγγενείς του Κωνσταντίνου έφτασαν στο Τατόι

3719257
3719261
3719266
3719268
3719270
3719272
3719291
3719296

Συγκεκριμένα, στο Τατόι έφτασαν πρώτοι η σύζυγος του εκλιπόντος, Άννα-Μαρία , ο γιος του Νικόλαος με τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάντνικ, ο μικρότερος γιος του Φίλιππος, καθώς και η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ο τέως βασιλιάς, μετά την τελετή που θα ψαλεί στη Μητρόπολη Αθηνών, θα ταφεί δίπλα στους γονείς του, τον πατέρα του Παύλο και τη μητέρα του Φρειδερίκη, που ετάφη τελευταία στο Τατόι το 1981, όπως ήταν και η προσωπική του επιθυμία.

Ποιοι θα παρευρεθούν στην κηδεία

Εκτός του πρώτου συγγενικού βαθμού κύκλου του Κωνσταντίνου, στην κηδεία αναμένεται να παραστούν και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Αναμένεται στην Αθήνα εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, χωρίς ακόμη να είναι σίγουρο το ποιος, με το πιθανότερο σενάριο να θέλει την πριγκίπισσα Άννα να είναι αυτή που θα παρευρεθεί στην κηδεία.

Πέρα από τη βασιλομήτορα της Ισπανίας Σοφία, αδελφή του Κωνσταντίνου, στην κηδεία ενδέχεται να παρευρεθούν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, με το ενδεχόμενο να έλθει στην Αθήνα ο βασιλιάς Φίλιππος (ανιψιός του Κωνσταντίνου) να είναι ακόμη ανοιχτό. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί και ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος που τα τελευταία χρόνια ζει στο Άμπου Ντάμπι.

Ακόμη, αναμένεται εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, αλλά και των χωρών των Βαλκανίων, Ρουμανίας, Σερβίας και Βουλγαρίας, με τις οποίες η οικογένεια του Κωνσταντίνου διατηρούσε στενές σχέσεις.