Την αθώωση λόγω αμφιβολιών του Πέτρου Φιλιππίδη για την κατηγορία του βιασμού κατ´ εξακολούθηση πρότεινε η εισαγγελέας.

«Αδυνατώ να καταλήξω στο το τι ακριβώς συνέβη. Αυτά τα ερωτηματικά μου γεννούν αμφιβολίες. Το δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει με μπορεί και ίσως. Ποια από όλες οι εκδοχές είναι η αλήθεια; Σεη, εισαγγελέα, ανακρίτρια, δικαστήριο; Οι διαφοροποιήσεις δημιουργούν αμφιβολίες για την νομική αποτύπωση δεδομένων. Θα προτείνω να κηρύξει αθώο λόγω αμφιβολιών τον κατηγορούμενο το δικαστήριο», τόνισε η εισαγγελέας.

Παράλληλα, επισήμανε : «Η πρώτη καταγγέλλουσα έδωσε πολλές φορές πατροναρισμένες απαντήσεις. Είναι ηθοποιός, να μην παρεξηγηθώ για αυτό που λέω. Όπως και να είχε χαρακτηρίσει συμπεριφορές κατηγορουμένου αποτελούσαν εισβολή στη γενετήσια ζωή της. Μου έκανε εντύπωση που η πρώτη καταγγέλλουσα είπε πως θα δεχθεί αναπαράσταση μόνο εάν συμμετέχει ο κατηγορούμενος. Με τον βιαστή σου δεν μπορείς να κάνεις χιούμορ. Ακόμα και έτσι μου δημιουργεί εντύπωση, η πρόταση της αυτή. Όπως αξιολογείται η συμπεριφορά δράστη αξιολογείται και συμπεριφορά τιτ θύματος» τόνισε η κυρία Στόγια.

Καταλυτική για την εισαγγελέα ήταν η μαρτυρία της ηθοποιού Θάλειας Ματίκα στο δικαστήριο που δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της πρώτης καταγγέλλουσας.

«Η μάρτυρας δεν αναγνώρισε την καταγγέλλουσα στο δικαστήριο αμέσως», τόνισε η εισαγγελέας, προσθέτοντας πως η κυρία Ματίκα κατέθεσε στο δικαστήριο πως δεν είχε ιδέα εάν υπήρχε σχέση μεταξύ καταγγέλλουσας και κατηγορούμενου ενώ δε θυμόταν και συγκεκριμένα περιστατικά στα οποία φέρεται να είχε συνομιλήσει με την καταγγέλλουσα.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας στην έναρξη της αγόρευσης της τόνισε : «Ο παρών κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί από ΜΜΕ, συναδέλφους του, τον Τύπου…Κατηγορείται για τα αδικήμα του βιασμού κατ´ εξακολούθηση, της απόπειρας βιασμού. Δεν καλείται το δικαστήριο να κρίνει εάν ο κατηγορούμενος είναι χειριστικός, δύσκολος κλπ δεν είναι τιμητής συμπεριφορών και ήθους. Το δικαστήριο καλείται να κρίνει εάν οι συμπεριφορές που αποδίδονται στον κ. κατηγορούμενο, έχουν τελεστεί. Το δικαστήριο θα κρίνει με γεγονότα και αποδείξεις. Και οι δύο πλευρές θα επικαλεστούν το θυμικό σας, η μία πλευρά θα σας ζητήσει να δείξετε συμπόνια στα θύματα και η άλλη συμπόνια στον κατηγορούμενο…».