Πλήθος γαλαζοαίματων, συγγενείς του εκλιπόντος, συμμαθητές, οικογενειακοί φίλοι, στενοί συνεργάτες αλλά και πολιτικοί αναμένεται να παραστούν στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου που θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Από τους 187 καλεσμένους, τουλάχιστον οι 60 είναι Έλληνες, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε συνέχεια της απόφασης της κυβέρνησης να αναβαθμίσει την εκπροσώπηση της Πολιτείας με την παρουσία του αντιπροέδρου της Παναγιώτη Πικραμμένου, πληροφορίες θέλουν κι επιπλέον πολιτικά πρόσωπα να δίνουν το παρών στην τελετή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα εξ αυτών θα είναι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι και βαφτισιμιά του τέως Βασιλιά. Παρόντες επίσης θα είναι και οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι, αν δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Κουβέιτ τη Δευτέρα, θα ήταν παρών στην κηδεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην κηδεία αναμένεται να παραστεί και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Εκκρεμότητα παραμένει το αν θα έρθει στην Αθήνα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παράλληλα, ως εκ του θεσμικού του ρόλου ως περιφερειάρχης Αθηνών, στη Μητρόπολη αναμένεται να βρεθεί ο Γιώργος Πατούλης.

Σημειώνεται ότι η σoρός του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, για τον «αποχαιρετισμό» από τις 06.00πμ έως τις 10.30πμ, ενώ μετά την κηδεία θα μεταφερθεί στους βασιλικούς τάφους, στο Τατόι, για την ταφή.