Πρώτη είδηση σε πληθώρα διεθνών μέσων ενημέρωσης όσο -φυσικά- και σε όλα τα ελληνικά ήταν η χθεσινή κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Ο Τύπος καταπιάστηκε με όλα όσα έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι την ώρα της ταφής στο Τατόι.
Ιδιαίτερο χώρο όμως κατέκτησαν τα πρόσωπα των «γαλαζοαίματων» που κατέφθασαν στην Αθήνα για να αποδώσουν το ύστατο χαίρε στον τελευταίο βασιλιά της Ελλάδας, που «έφυγε» για το βασίλειο των ουρανών σε ηλικία 82 ετών.

Μάλιστα η γερμανική έκδοση του περιοδικού «Gala» κάνει λόγο για άρωμα ευρωπαϊκής αριστοκρατίας ενώ σχολιάζει πως δεν έλειπαν και οι εκπλήξεις.

Απων ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

Πιο συγκεκριμένα, τελικά ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν παρέστη στην κηδεία αλλά εκπροσωπήθηκε από την άλλη βαφτιστήρα του τέως βασιλιάς Κωνσταντίνου, Λαίδη Γκαμπριέλα Γουίνδσορ.
Παράλληλα, τη βρετανική βασιλική οικογένεια εκπροσώπησε η πριγκίπισσα Άννα. Η 72χρονη κόρη της αείμνηστης Ελισάβετ ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στην νεκρώσιμη ακολουθία, η οποία τελέστηκε χθες στη Μητρόπολη Αθηνών. Ήταν η δεύτερη ξαδέρφη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Prigkipissa_Anna

Ασυνόδευτος ο Αλβέρτος του Μονακό

Επίσης, η πριγκίπισσα του Μονακό, Σαρλίν, δεν συνόδευσε τον σύζυγό της, πρίγκιπα Αλβέρτο που μετέβη στην Αθήνα για την κηδεία του τέως μονάρχη.
Alvertos_tou_Monako

Τα παιδιά της Ινφάντα Κριστίνα ντε Μπορμπόνη

Έκπληξη ήταν η παρουσία της Ινφάντα Κριστίνα ντε Μπορμπόνη οποία εμφανίστηκε με τα παιδιά της. Η 57χρονη αδερφή του Ισπανού βασιλιά Φελίπε, παρέστη στη κηδεία, σε μια σπάνια εμφάνισή της μετά το διαζύγιο με τον Ινάκι Ουρντανγκάριν.

Η Iνφάντα Κριστίνα συνοδευόμενη από την αδελφή του Κωνσταντίνου, Ειρήνη, απέτισε φόρο τιμής στον τέως βασιλιά έχοντας στο πλευρό της τα τέσσερα παιδιά της, Χουάν, Πάμπλο, Ιρέν και Μιγκέλ.
Infanta_kristina

Παρών και ο πρίγκιπας Ιωακείμ

Τέλος, σύμφωνα με τον ιστότοπο protothema.gr, η συμμετοχή του πρίγκιπα Ιωακείμ δεν ήταν προγραμματισμένη αλλά τελικά μετέβη στην Αθήνα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Vanitatis El Confidencial», στο παρελθόν ο Ιωακείμ φάνηκε να μην μπορεί να ελέγξει τον πόθο του για την πριγκίπισσα Μαίρη. Περιοδικό τον απαθανάτισε την ώρα που προσπάθησε να φιλήσει στο στόμα τη Μαίρη, σε δημόσια εκδήλωση, με την σύζυγο του αδελφού του να αντιδρά άμεσα, στρέφοντας το κεφάλι της, για να αποφύγει τελευταία στιγμή το φιλί.

Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που δεν έλαβε επίσημη πρόσκληση από την οικογένεια Γλύξμπουργκ.
Prigkipas_Freiderikos_kai_Prigkipas_Ioakeim