Ένα ιδιόμορφο φαινόμενο παρατηρούν τα τελευταία 24ωρα οι μετεωρολογικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το τελευταίο διάστημα, ένα ισχυρότατο κύμα ψυχρών αέριων μαζών πρόκειται να πλήξει τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, αλλά και το δυτικό κομμάτι της Βορείου Αφρικής.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για έντονες χιονοπτώσεις, οι οποίες αναμένονταν να ξεκινήσουν από χθες και να κορυφωθούν από την Τετάρτη μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο. Η θερμοκρασία σε αυτές τις περιοχές θα παρουσιάσει πτώση έως 12 βαθμούς σε σχέση με τις κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή. Όπως τονίζεται, σε συγκεκριμένα σημεία το χιόνι μπορεί να φτάσει ακόμα και τα δύο μέτρα. Τα φαινόμενα αυτά ωστόσο δεν αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας, τουλάχιστον προς το παρόν. Κι αυτό γιατί οι πιέσεις από το συγκεκριμένο κύμα ψυχρών μαζών σε συνδυασμό με τους έντονους νοτιάδες που θα πλήξουν τη χώρα μας θα φέρουν στην Ελλάδα, αλλά και σχεδόν σε όλη την Ανατολική Ευρώπη, ένα θερμό κύμα από τα νότια.

Δεν είναι τυχαίο πως οι νότιοι άνεμοι από σήμερα θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάνουν τα 6 με 7 Μποφόρ, ενώ αναμένονται και σύννεφα σκόνης στη χώρα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δούμε το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει κατά τόπους πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Το φαινόμενο θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 17/1