«Δεν έχει ομολογήσει κάτι», λέει για την 47χρονη που κατηγορείται για εμπλοκή στον θάνατο του 50χρονου στο Μοσχάτο η δικηγόρος της.

 Ειδικότερα η δικηγόρος της μίλησε στο Newsbomb.gr και τόνισε ότι η εντολέας της δεν έχει ομολογήσει κάτι και πως θα φανούν όλα στην ανάκριση.

 Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή η 47χρονη που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του 50χρονου που βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στο Μοσχάτο.

 Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης που έφτασαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του 50χρονου προήλθε με την απομάκρυνση της καρέκλας από τα πόδια του, με αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του από μονόζυγο στο οποίο είχε περάσει τη θηλιά. Έτσι αποκλείστηκε το σενάριο του στραγγαλισμού.

 Η 47χρονη που ήταν μπροστά στο περιστατικό αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ στην απολογία της στον ανακριτή θα επιβεβαιωθούν ή μη οι ισχυρισμοί για ενδεχόμενη συμμετοχή της.

 Η δικηγόρος της 47χρονης, Κατερίνα Τσιώνα, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε ότι όταν η εντολέας της έφτασε στο σπίτι του 50χρονου, ο ίδιος είχε ήδη λάβει την απόφαση να αυτοκτονήσει και είχε κάνει την προεργασία. Τόνισε, δε, σχετικά με τα όσα δημοσιεύτηκαν ότι η 47χρονη δεν ομολόγησε κάτι στους αστυνομικούς, ενώ σχετικά με το ότι έσπρωξε την καρέκλα, δεν είναι έτσι και θα αποδειχτεί στην ανάκριση.

Σημείωσε, επίσης, ότι αν αποδειχτεί οποιαδήποτε συμμετοχή της στην αυτοκτονία, τότε μιλάμε για πλημμέλημα και έχει ποινή φυλάκισης με αναστολή.

 «Θα φανούν όλα στην ανάκριση», είπε.

 Σχετικά με τη σχέση της 47χρονης με τον 50χρονο, η κ. Τσιώνα είπε ότι γνωρίζονταν πάνω από 10 χρόνια, εργαζόταν για τον 50χρονο και προέκυψε ζήτημα απάτης από τον ίδιο. Όπως αναφέρεται, ο άνδρας είχε εξαπατήσει αρκετούς ανθρώπους, ανάμεσα σε αυτούς και την 47χρονη. Η 47χρονη προσπάθησε μιλώντας του να μάθει πού είναι τα χρήματα που της χρωστούσε.

 Σε ό,τι αφορά τα βίντεο που δείχνουν τις κινήσεις της 47χρονης, η δικηγόρος της υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλά βίντεο και αυτά που φαίνονται «βοηθούν» την κατηγορούμενη.

 Στο νέο βίντεο έχουν καταγραφεί καρέ καρέ οι κινήσεις της 47χρονης, ενώ φαίνεται πως ήταν μέσα στο σπίτι την ώρα της φερόμενης αυτοκτονίας. Σε άλλο βίντεο φαίνεται η 47χρονη να ρωτά περιοίκους πού μένει ο 50χρονος λογιστής.

 Νωρίτερα στην ΕΡΤ ο συνδικαλιστής αστυνομικός Γιώργος Καλλιακμάνης είπε πως «αν προσπάθησε μετά να βοηθήσει να μην προκληθεί ο θάνατος είναι θέμα πραγματικό από τα στοιχεία».

 «Αυτό που εξετάζει η Αστυνομία είναι αν υπήρχε συμμέτοχος, που δεν υπήρχε, όπως φαίνεται και από τα βίντεο και από τα λεγόμενα των γειτόνων», ανέφερε και συμπλήρωσε πως αναμένονται τα αποτελέσματα από το DNA και τα αποτυπώματα.

 «Απ' ό,τι φαίνεται, ο συγκεκριμένος είχε τοποθετήσει ο ίδιος τη ζώνη στο μονόζυγο και είπε ότι θέλει να αυτοκτονήσει», τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης.