Σε θρίλερ εξελίσσεται το έγκλημα στο Μοσχάτο με την «αυτοκτονία» του 50χρονου λογιστή, αλλά και τη σύλληψη της 47χρονης γυναίκας.

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News, ο 50χρονος, που είναι πατέρας δύο παιδιών, βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του και η 47χρονη, μητέρα τριών παιδιών, που άνοιξε την πόρτα στους αστυνομικούς και συνελήφθη λίγο αργότερα ως ύποπτη για φόνο, αποτελούν τα κύρια πρόσωπα της τραγωδίας που εξελίσσεται σε μυστήριο. Και στη μέση της υπόθεσης 200.000 ευρώ, που, όπως λέει η κατηγορούμενη, έκαναν «φτερά».

Τα αναπάντητα ερωτήματα πολλά. Στην αρχή όλοι μιλούσαν για στυγερό έγκλημα. Όμως πριν από λίγες ώρες η 47χρονη επιχείρησε την απόλυτη ανατροπή, με την ιατροδικαστική έκθεση να μιλά ξεκάθαρα για απαγχονισμό ως αιτία θανάτου.

 Τα 10 σπασμένα πλευρά, ωστόσο, που εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν και αυτά μέσα στην ιατροδικαστική έκθεση ίσως να μαρτυρούν πάλη, περιπλέκοντας κι άλλο τόσο την υπόθεση όσο και τον ρόλο της 47χρονης γυναίκας που παραμένει μυστήριο.


 Το χρονικό

Το Live News κατέγραψε το χρονικό του εγκλήματος αναφέροντας: Απόγευμα Δευτέρας. 5 και 7 πρώτα λεπτά. Κάμερα κλειστού κυκλώματος καταγράφει τις κινήσεις της 47χρονης στη γειτονιά του θύματος.

 Διασχίζει τον δρόμο επί της οδού Άνδρου, ρωτάει μαγαζάτορες της γειτονιάς για το θύμα.

Νέα βίντεο-ντοκουμέντο την έχουν καταγράψει να αναζητεί μανιωδώς να της πουν πού ακριβώς είναι το σπίτι του 50χρονου. Ο ιδιοκτήτης ενός συνεργείου τής υποδεικνύει με το χέρι του τη λευκή πολυκατοικία στην οποία διαμένει το θύμα. Εκείνη με τη σειρά της φέρεται να τον προειδοποιεί ότι «μόλις τον βρω, θα τον σκοτώσω. Αύριο θα με δείτε στα κανάλια».

Οι φωνές από τον δεύτερο όροφο της λευκής πολυκατοικίας αναστατώνουν όλη τη γειτονιά. Η Αστυνομία ειδοποιείται, χτυπά το κουδούνι για να τους ανοίξει την πόρτα η ίδια η 47χρονη γυναίκα, η οποία και ενημερώνει τους αστυνομικούς πως υπάρχει ένας απαγχονισμένος άνδρας μέσα στο διαμέρισμα.

 Οι άνδρες της Αστυνομίας θα αντικρίσουν έναν άνδρα να κρέμεται στο κενό έχοντας περάσει μια θηλιά από τον λαιμό του. Η 47χρονη συλλαμβάνεται και οδηγείται ως ύποπτη στο αστυνομικό τμήμα, όπου ύστερα από πολύωρη κατάθεση θα «σπάσει».

 «Μου χρωστούσε πάνω από 200.000 ευρώ. Τσακωθήκαμε πολύ έντονα. Ανέβηκε σε μια καρέκλα, κρεμάστηκε από το μονόζυγο περνώντας μια ζώνη στον λαιμό του. Έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει. Εγώ έσπρωξα την καρέκλα», ομολόγησε η 47χρονη.

 Όπως αποκάλυψε η 47χρονη στους αστυνομικούς, είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα και το μοιραίο εκείνο απόγευμα ήταν αποφασισμένη να τις λύσει. Κατά τη διάρκεια του καβγά τους επιχείρησε με ένα κορδόνι να τον πνίξει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

 Τότε, σε κατάσταση αμόκ, ο 50χρονος ανεβαίνει σε μια καρέκλα, βάζει τη ζώνη γύρω από τον λαιμό και την εκλιπαρεί να ηρεμήσει, απειλώντας την πως θα βάλει τέλος στη ζωή του.

 Ο λογιστής κρεμά τη θηλιά της ζώνης από ένα μονόζυγο. Τότε, η 47χρονη, σύμφωνα με την πρώτη της κατάθεση, κλότσησε την καρέκλα στην οποία στηριζόταν το θύμα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

 Ανασκευάζει τώρα

Η 47χρονη, όμως, τώρα αλλάζει τον αρχικό της ισχυρισμό και μέσω της δικηγόρου της υποστηρίζει πως δεν κλότσησε τελικά την καρέκλα και πως υπάρχουν δύο βίντεο στο κινητό της που αποδεικνύουν τον έντονο καβγά που είχε προηγηθεί, αλλά και πως η ίδια δεν είχε συμμετοχή στην αυτοχειρία του.

 «Αυτά τα βίντεο βοηθούν την κατηγορούμενη. Υπάρχει η ιατροδικαστική που λέει ότι είναι απαγχονισμός, ενώ τα βίντεο δείχνουν ότι η πελάτισσά μου δεν ευθύνεται για τον θάνατό του», σημειώνει ο δικηγόρος της 47χρονης.

 Αναπάντητα ερωτήματα

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της κατηγορούμενης βρίσκονται η μητέρα, οι τρεις γιοι της αλλά και στενοί συγγενείς, οι οποίοι αποκλείουν το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας με αποκλειστικές δηλώσεις τους στο LIVE NEWS.

 Η 47χρονη γυναίκα φέρεται να είχε δώσει τμηματικά στον 50χρονο λογιστή ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να το επενδύσει, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για 200.000 ευρώ. Όταν εκείνη του ζήτησε πίσω τα λεφτά της, εκείνος αποκρίθηκε πως δεν είχε τη δυνατότητα να της τα επιστρέψει, καθώς η εν διαστάσει σύζυγός του σήκωσε όλα τα χρήματα από τον κοινό τους λογαριασμό κι έκτοτε αγνοείται η τύχη της.

 «Η κόρη μου είναι αθώα. Της έχει καταχραστεί λεφτά που μάζευε μια ζωή», δηλώνει η μητέρα της 47χρονης.

 Η αλήθεια βέβαια είναι πως γεννιούνται ερωτήματα για το πώς η 47χρονη γυναίκα, η οποία δούλευε περιστασιακά σε ανθοπωλεία, κατάφερε να συγκεντρώσει ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό.

 Η 47χρονη είναι μητέρα τριών παιδιών και μάλιστα μόλις στα 42 της χρόνια έγινε για πρώτη φορά γιαγιά, αφού ο ένας της γιος της χάρισε το πρώτο εγγονάκι της.

 Αύριο αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

 Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 50χρονο

Από τον απαγχονισμό προήλθε ο θάνατος του 50χρονου λογιστή στο Μοσχάτο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

 Ωστόσο, από την εξέταση στη σορό του προέκυψε ότι είχε ίχνη ξυλοδαρμού, κακώσεις και κατάγματα στα πλευρά, χτυπήματα στον θώρακα, στο κεφάλι, στη μύτη και σε άλλα σημεία στο πρόσωπο. 

Τα σημάδια αυτά επιβεβαιώνουν τις φήμες που ήθελαν το θύμα να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού 4 ημέρες πριν από το φρικτό τέλος. 

Τι είπε ο ιατροδικαστής

«H αιτία θανάτου του 50χρονου είναι απαγχονισμός. Η σορός φέρει λιγότερα από 10 βαριά κατάγματα, δεξιά και αριστερά στον θώρακα. Τα κατάγματα είναι μιας ή δύο ημερών ή και της ημέρας του θανάτου. Είχαν αιμορραγικές διηθήσεις και προκλήθηκαν εν ζωή. Από τις τρεις κατηγορίες των καταγμάτων, τα ρωγμώδη, τα απλά και τα συντριπτικά, στην περίπτωσή μας μιλάμε για απλά. Τα οποία όμως προκαλούν πόνο. Κι αυτός είναι ο λόγος που έχω κάποιες αμφιβολίες για το πώς έδεσε τον βρόγχο της ζώνης στο μονόζυγο. Για μένα είναι ερώτημα αυτό…

Στο κεφάλι υπάρχουν εκχυμώσεις και μια εκχύμωση στο χέρι που παραπέμπουν σε προηγηθείσα εικόνα ξυλοδαρμού, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο χρόνος. Στον βραχίονα υπήρχε παλαιότερη εκχύμωση, όχι τωρινή».