Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά)
Κακά Κορίτσια (Σχόλιο: Ντέπυ Γκολεμά) Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
deipno
Ελλάδα

Κηδεία τέως βασιλιά: Εικόνες από το δείπνο στο «Μεγάλη Βρεταννία» - Στοίχισε 40.000 ευρώ - Όλες οι λεπτομέρειες

Ποιοι έφτασαν πρώτοι στο τραπέζι στο κεντρικό ξενοδοχείο - Το μενού και οι υψηλοί προσκεκλημένοι

Στο ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» υποδέχθηκε η οικογένεια του τέως βασιλιά  τους υψηλούς προσκεκλημένους που έδωσαν το «παρών» στη νεκρώσιμο ακολουθία και τον ενταφιασμό του Κωνσταντίνου

Το μενού των εκπροσώπων των βασιλικών οίκων που βρέθηκαν στην Αθήνα για την τελετή αλλά και προσώπων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο ξεκίνησε με μια ψαρόσουπα, κακαβιά, και το γεύμα ήταν βασισμένο σε ελληνικές γεύσεις.

Περιελάμβανε κυρίως θαλασσινά: λευκή σφυρίδα, σολομό, καλαμαράκια και γαρίδες. Επιπλέον στο τραπέζι υπήρχαν νηστίσιμος μουσακάς, σπανακόπιτα, 4 σαλάτες και ντολμαδάκια. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, στο τραπέζι υπήρχαν ροτόντες των οκτώ ατόμων με λιτό στολισμό και λευκά λουλούδια.

Το δείπνο, δε, όπως αναφέρεται, στοίχισε 40.000 ευρώ, περίπου 200 ευρώ το άτομο.

Πρώτοι στο δείπνο έφτασαν η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία και ο τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος που χαιρέτισαν τον κόσμο. Λίγο αργότερα έφτασε η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας-Μαρίας. Ένα τέταρτο μετά έφτασε η σύζυγος του τέως βασιλιά με τα πέντε παιδιά τους και τα εννέα εγγόνια.

Εικόνες από το δείπνο δείχνουν και τα εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να κάθονται σε ένα από τα πολλά στρογγυλά τραπέζια του Ballroom. Οι καλεσμένοι μπορούσαν, σύμφωνα με τον ANT1, να σερβιριστούν από τον μπουφέ που υπήρχε στην αίθουσα.

Δείτε το βίντεο