Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, πήρε η 47χρονη για τον θάνατο του 50χρονου ασφαλιστή στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο το βράδυ της 16ης Ιανουαρίου. 

Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το έγκλημα με θύμα τον 50χρονο πατέρα, ενώ πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον της δράστιδος δηλώνει σοκαρισμένος με τα όσα έχουν διαδραματιστεί, αρνούμενος να πιστέψει πως η 47χρονη έχει προβεί στην αποτρόπαιη πράξη.

Το Live News επικοινώνησε με στενό συγγενικό πρόσωπο της κατηγορουμένης για το έγκλημα στο Μοσχάτο, προσπαθώντας να ρίξει φως στην υπόθεση, αλλά και το μεγάλο χρηματικό ποσό που φέρεται να είχε δώσει η 47χρονη στον 50χρονο.

«Πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί, πάρα πολύ καλό παιδί… Ο άνθρωπος καμία φορά δεν ξέρω σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει και να κάνει κάτι, το οποίο και πάλι δεν πιστεύω ότι έχει κάνει», δηλώνει ο συγγενής της κατηγορουμένης και αναρωτιέται και ο ίδιος πού βρήκε τα 200.000 ευρώ.

«Το κορίτσι αυτό δεν είχε στον ήλιο μοίρα», καταλήγει χαρακτηριστικά ο συγγενής της γυναίκας.

Το χρονικό του εγκλήματος

Απόγευμα Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, 5 και 7 πρώτα λεπτά. Κάμερα κλειστού κυκλώματος καταγράφει τις κινήσεις της 47χρονης στη γειτονιά του θύματος.

Διασχίζει τον δρόμο επί της οδού Άνδρου, ρωτάει μαγαζάτορες της γειτονιάς για το θύμα.

Βίντεο-ντοκουμέντο την έχουν καταγράψει να αναζητεί μανιωδώς να της πουν πού ακριβώς είναι το σπίτι του 50χρονου. Ο ιδιοκτήτης ενός συνεργείου της υποδεικνύει με το χέρι του τη λευκή πολυκατοικία στην οποία διαμένει το θύμα. Εκείνη με τη σειρά της φέρεται να τον προειδοποιεί ότι «μόλις τον βρω, θα τον σκοτώσω. Αύριο θα με δείτε στα κανάλια».

Οι φωνές από τον δεύτερο όροφο της λευκής πολυκατοικίας αναστατώνουν όλη τη γειτονιά. Η Αστυνομία ειδοποιείται, χτυπά το κουδούνι για να τους ανοίξει την πόρτα η ίδια η 47χρονη γυναίκα, η οποία και ενημερώνει τους αστυνομικούς πως υπάρχει ένας απαγχονισμένος άνδρας μέσα στο διαμέρισμα.

Οι άνδρες της Αστυνομίας θα αντικρίσουν έναν άνδρα να κρέμεται στο κενό, έχοντας περάσει μια θηλιά από τον λαιμό του. Η 47χρονη συλλαμβάνεται και οδηγείται ως ύποπτη στο αστυνομικό τμήμα, όπου ύστερα από πολύωρη κατάθεση θα «σπάσει».

Είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα και το μοιραίο εκείνο απόγευμα ήταν αποφασισμένη να τις λύσει.
«Μου χρωστούσε πάνω από 200.000 ευρώ. Τσακωθήκαμε πολύ έντονα. Ανέβηκε σε μια καρέκλα, κρεμάστηκε από το μονόζυγο περνώντας μια ζώνη στον λαιμό του. Έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει. Εγώ έσπρωξα την καρέκλα», ομολόγησε η 47χρονη.

Όπως αποκάλυψε η 47χρονη στους αστυνομικούς, είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα και το μοιραίο εκείνο απόγευμα ήταν αποφασισμένη να τις λύσει. Κατά τη διάρκεια του καβγά τους επιχείρησε με ένα κορδόνι να τον πνίξει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Τότε, σε κατάσταση αμόκ, ο 50χρονος ανεβαίνει σε μια καρέκλα, βάζει τη ζώνη γύρω από τον λαιμό και την εκλιπαρεί να ηρεμήσει, απειλώντας την πως θα βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο λογιστής κρεμά τη θηλιά της ζώνης από ένα μονόζυγο. Τότε, η 47χρονη, σύμφωνα με την πρώτη της κατάθεση, κλότσησε την καρέκλα στην οποία στηριζόταν το θύμα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Έγκλημα Μοσχάτο: Tι δήλωσε ο γιος της 47χρονης

Ο γιος της 47χρονης μίλησε στο Live News και δήλωσε: «Έχουν πει πάρα πολλά. Δεν έχει κάνει τίποτα η μάνα μου, δεν έχω προλάβει να της μιλήσω, ήταν στην αστυνομία μέσα». Σε ερώτηση πόσα χρήματα φαίνεται να είχε πάρει ο 50χρονος από τη μητέρα του, απάντησε: «Δεν χρειάζεται να σας πω, είναι προσωπικό, θα το κρίνει η Αστυνομία».