Η επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πάτρα, που εκτυλισσόταν ως αργά το βράδυ της Τετάρτης, δέον είναι να χαρακτηριστεί μεγάλη, αφού περιείχε εφτά συλλήψεις και εξονυχιστικές έρευνες στα σπίτια μελών συμμορίας σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή όπλων και εκρηκτικών αλλά και για παράβαση του νόμου για τις ραδιοσυχνότητες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για μια πάρα πολύ μεγάλη και σοβαρή υπόθεση, καθώς ένας από τους συλληφθέντες είναι ο γιος καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη.

Από τις έρευνες στα σπίτια έχουν βρεθεί πάρα πολλά όπλα και κιλά εκρηκτικών αλλά και μεγάλη ποσότητα υδροπονικής κάνναβης, είδη για μεταμφιέσεις και βιβλία του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, 230 γραμμάρια δυναμίτιδας (C4) και τρεις υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, όπως και 18 κιλά του ναρκωτικού σε αποξηραμένη μορφή. Επίσης, ένας πυροκροτητής, υλικά μεταμφιέσεως, ασύρματοι και 2.150 ευρώ.

Επιπλέον, έχει προκύψει η συμμετοχή τους σε τρεις ληστείες τραπεζών, τριών υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ και ενός σούπερ μάρκετ, από το 2020 μέχρι σήμερα.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ, πάντως, συνεχίζονται προκειμένου πρώτον να βρεθούν ακόμα δύο άτομα, που αναζητούνται, αλλά και να διερευνηθεί πιθανή σχέση των συλληφθέντων και με την πρόσφατη επίθεση-ενέδρα με ρίψη μολότοφ σε βάρος αστυνομικών της Άμεσης Δράσης στην οδό Λεμεσού, αλλά και σε άλλες καταδρομικές επιθέσεις.