Tο κατώφλι των ανακριτικών Αρχών για την απολογία της αναμένεται να περάσει σήμερα η 47χρονη για την υπόθεση στο Μοσχάτο, στην οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ειδικότερα, η κατηγορουμένη αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, υποστηρίζοντας μέσω της συνηγόρου της πως συμμετείχε στην αυτοκτονία του ασφαλιστή-επενδυτή και παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida.gr, στη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά περιλαμβάνονται δύο βίντεο μερικών λεπτών, τα οποία τράβηξε με το κινητό της τηλέφωνο η ίδια και σύμφωνα με τη δικηγόρο που την εκπροσωπεί, το καταγεγραμμένο υλικό μπορεί να τη βοηθήσει.

Τα δύο βίντεο που τράβηξε 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο άνωθεν ιστότοπος, στο πρώτο βίντεο έχει καταγραφεί ένας διάλογος στον οποίο η 47χρονη φέρεται να λέει: «Θα σε σκοτώσω, δεν υπάρχει άλλη λύση...», με τον ίδιο να απαντάει: «Έχεις δίκιο, εγώ σ' τα έχω φάει τα λεφτά. Δεν έχω να σ' τα δώσω. Έχεις δίκιο που θες να με σκοτώσεις».

Στο δεύτερο βίντεο φέρεται να παίρνει ένα κορδόνι, να πηγαίνει προς τον καναπέ που καθόταν ο 50χρονος, να του το περνάει στον λαιμό και να του λέει «τώρα, μ***, θα σε σκοτώσω. Κι εγώ να μη σε σκοτώσω, θα σε σκοτώσει κάποιος άλλος που του έχεις φάει λεφτά».

«Σταμάτησα γιατί δεν άντεξα να τον πνίξω, λύγισα»

Ο 50χρονος μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ακούγεται σαν να πνίγεται, σαν να κάνει έναν θόρυβο, όμως τελικά αφήνει το κορδόνι η συλληφθείσα.

Στους αστυνομικούς φέρεται να υποστήριξε: «Σταμάτησα γιατί δεν άντεξα να τον πνίξω, λύγισα». Ο απαγχονισμός του έγινε σε άλλον χώρο του σπιτιού.

Την ίδια στιγμή εγείρονται νέα ερωτήματα στην υπόθεση, όπως πώς με τα τραύματα που είχε κατάφερε να φτιάξει τη θηλιά και να κρεμαστεί;

Οι Αρχές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τον λόγο που κατέγραψε αυτά τα δύο βίντεο, με πιθανή απάντηση να θεωρείται πως ενδεχομένως να ήθελε να αποδείξει σε κάποιον ή κάποιους πως δεν είχε σχέση με τη δραστηριότητα του 50χρονου και τα χρήματα που είχαν κάνει… φτερά.

Παράλληλα επιχειρείται να αποτυπωθεί πόσοι, τελικά, έπεσαν θύματα απάτης του 50χρονου.

Στις 16 Ιανουαρίου, ημέρα θανάτου του 50χρονου, είχε υποβληθεί μήνυση εις βάρος του στο Τμήμα του Ψυχικού για την υπεξαίρεση 65 αυτοκινήτων, τα οποία είχε πάρει το θύμα για να τα προωθεί μέσω leasing, χωρίς όμως να δώσει ποτέ τα χρήματα.

Μόλις λίγα 24ωρα πριν από τον θάνατό του, το Σάββατο 14 του μήνα, η 47χρονη ήταν μπροστά στο μαγαζί του στην Καλλιθέα, όταν κάποια άτομα τον χτύπησαν, με την ίδια να επιχειρεί να τους σταματήσει. Όλοι κατέληξαν στο τμήμα της περιοχής, όμως κανένας δεν υπέβαλε μήνυση.

Τρεις φορές έπεσε θύμα ξυλοδαρμού 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο άνδρας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού τουλάχιστον τρεις φορές τις τελευταίες 15-20 ημέρες, με κάποια από τα χτυπήματα να τα δέχτηκε ενδεχομένως ακόμα και την ίδια τη μέρα του θανάτου του.

Αιτία θανάτου ήταν ο απαγχονισμός διά βρόχου, αν και τα πόδια του ακουμπούσαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχεδόν στο πάτωμα. Την ίδια στιγμή εντοπίστηκαν περίπου 8 κατάγματα στα πλευρά του (5 αριστερά και τρία δεξιά), εκχύμωση στη μύτη, τέσσερα χτυπήματα στο κεφάλι, πιθανόν από μπουνιές, που αρχικά λόγω του τριχωτού της κεφαλής δεν ήταν εμφανή, εκχύμωση στο αριστερό χέρι, τα οποία προκλήθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. 

Σημαντικές θεωρούνται οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ναρκωτικά ή φάρμακα.